Komovi su osvojili jesenju titulu, ali tu ne namjeravaju da stanu.

Cilj kluba iz Andrijevice je da nakon nacionalnog Kupa osvoji i titulu prvaka Crne Gore, zbog čega je i doveo veliko pojačanje u zimskom prelaznom roku. Lider je angažovao Slobodana Zonjića, koji je u jesenjem dijelu šampionata bio ubjedljivo najbolji igrač Jedinstva. Upravo u takvom raspoloženju, ponosni na izdanja mladog Aleksandra Bakića na EP u Gracu, ušli su u 2020. godinu. Radno, sa kratkom pauzom, pred nastavak sezone.

- Nismo pravili dugu pauzu, a zvanično smo u pripreme krenuli 10. januara i to punom parom. Brzo se vraćamo u ritam, obnavljamo neke stvari i snagu. Igrači su raspoloženi, atmosfera je odlična, trenutno je sve onako kako treba. Čekamo Bakića, koji je nakon šampionata malo povrijeđen i izmoren. Račić će nam se, takođe, večeras priključiti. Tako da smo od večeras kompletni, istina bez Bakića, ali on je u suštini sa nama. Spreman je, uigran i lako će se vratiti - kazao je trener Komova Đorđije Marković.

Rukometaši Komova u Budvi će od 20. januara na pripreme

- Planiramo, do povratka kući, kombinovane treninge, možda odigramu utakmicu što bi nam i valjalo u tom periodu.

Želja jesenjeg šampiona je da u istom ritmu nastavi sezonu. Prvo mjesto obavezuje.

- Velika odgovornost i maksimalno nas rezultat obavezuje. Imamo slatke muke, ali smo stvarno ozbiljno shvatili i krenuli u priču. Na početku sezone smo imali vizuju da možemo da uđemo u igru što se tiče vrha. Ispostavilo se da smo bili u pravu.

Detalji će odlučiti.

- Detalji uvijek odlučuju. Tu su četiri ekipe. Rudar kao mlada ekipe, koja se dobro bori i definitivno mislim da je u plej ofu. Lovćen i Partizan su dugogodišnji rivali koji su se borili za titulu i kup, u posljednjih nekoliko godina umiješali smo i mi prste. Niko nikoga ne može da favorizuje. I istoj smo trci, bez prednosti.

Zadovoljan je trener Komova i zbog Bakića, kako je odgovorio važnoj ulozi na EP.

- Opravdao je povjerenje, odigrao odbranu na vrhunskom nivou. Odlično iznio zadatak koji mu je dao selektor Roganović.

Pratite nas!