Pogled na tabelu bi rekao da je Jedinstvo bezbrižno što se tiče opstanka, da može da se i plasmanu u Mini ligu za prvaka, ali je situacija drugačija.

U Bijelom Polju su spremni za grčevitu borbu da ostanu u eliti, jer su ih tokom prelaznog roka napustila dva veoma važna igrača.

Ključni igrač napada, Slobodan Zonjić, pojačao je lidera Komove, dok se stub odbrane Marko Tomović vratio u Brskovo.

- Teška je situacija, jer smo ostali bez dva veoma bitna igrača. Zonjić je jedan od najboljih igrača lige, a Tomović nam je bio stub odbrane. Pokušavamo da dovedemo zamjene, ali to nije lako, jer nema igrača na tržišti. Možemo da dovedemo neku djecu, ali nije to za Prvu ligu, kakva god da je - iskren je Radoje Lekić u razgovoru za naš portal.

Trener Jedinstva navodi još jedan problem koji čeka njegov tim.

- U timu imamo tri studenta, koji će, kad im počnu predavanja, dolaziti samo na utakmice. Nećemo moći da uigravamo ekipu na treninzima, što će biti problem.

Da sada počne Mini liga za opstanak, Bjelopoljci bi imali šest bodova. Lekić se nada da će ih imati 10, kako bi bili bezbrižni. Mada su mogli i do Mini lige za prvaka.

- Nemamo lošu poziciju za opstanak, ali bi bilo značajno da dobijemo Danilovgrad i Mornar 7 u gostima. Možda bi te dvije pobjede mogle da nam donesu i Mini ligu za prvaka, ako Rudar kiksa. Bili bismo u zoni plej-ofa da Rudar u posljednjem kolu jesenjeg dijela nije iznenađujuće dobio Lovćen, jer bismo imali isti broj bodova, ali i bolji međusobni skor, jer smo ga savladali osam razlike. Pljevljaci su mlada ekipa, možda negdje i kiksaju. Nama je, ipak, najvažnija prva utakmica sa Danilovgrađanima, jer bismo prenijeli bar osam bodova u plej-aut i udaljili se od njih šest poena.

Jedinstvo je pripreme počelo 20. januara.

- Imamo veoma dobrog kondicionog trenera Evelina Hasanovića, koji je od 20. januara do 3. februara radio sa momcima. Sada sam se i ja uključio, kombinujemo rad u sali i teretani. U najavi imamo pripremne utakmice sa Brskovom, Komoviima i Beranama 1949, a onda nas čeka osmina Kupa sa Rudarom. To takmičenja nam nije prioritet, ali mislim da možemo da pobijedimo. Rudar je jako talentovana ekipa, ali ta djeca ponekad mogu da izađu iz ritma. Ključni su nam, ipak, mečevi sa Danilovgradom i Mornarom, ta dva nezgodna gostovanja u prvenstvu. Ako ih dobijemo, bićemo u dobroj poziciji.

Iako se čini da je četiri kola prije kraja riješeno da će Rudar u Mini ligu za prvaka, Lekić smatra da nije sve gotovo.

- Rudar je bliži od nas, ali možda još neke ekipe mogu da se nametnu. Mornar ima šest bodova, dva manje od nas, a četiri od Pljevljaka, ali je veoma nezgodan. Ima klince koji samo igraju i trče, igraju zone 6-0 i 3-2-1. Dobili su Komove i Partizan, a mi smo ih jedva savladali u Bijelom Polju. Vodili smo šest razlike, a oni nas stigli i imali napad sa igračem više za preokret, ali smo se nekako odbranili i trijumfovali. I Budvanska rivijera se pojačala. Vidjećemo kakav će biti golman Pešić biti poslije duge pauze, a stigao je kadetski reprezentativac Barjaktarović iz Mornara, koji je visok i zna da igra odbranu. Tu je i Đođić, koji protiv svakog sigurno daje pet-šest golova i isto toliko asistencija - zaključio je Lekić.

Borba za titulu biće paklena, Komovi imaju najbolju hemiju

Od borbe za opstanak još uzbudljivija biće bitka za titulu, jer su u igri Komovi, Lovćen i Partizan.

- Biće pakleno. Lovćen će vjerovatno popraviti igru, a Komovi imaju najbolju hemiju, odlično treniraju i predani su. Doveli su Zonjića da se rasterete u napadu, a Milun Danić je po meni najkompletniji igrač lige, jer igra i beka i pivota i odličan je u odbrani. Tu su i Kastratović i Marsenić, a igraju specifičnu odbranu, duboku i oslanjaju se na neobučenost protivničkih igrača za napad na te zone. Nisu maltene pravili pauzu, osim onih nekoliko dana oko Nove godine. Po gabaritima je Partizan možda i najbolji tim, sada je doveo Kaluđerovića i pivota Markovića, pa na svim pozicijama ima po dva igrača - kaže Lekić.

Pratite nas!