Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Rukometni klub Patrtizan 1949 iz Tivta. U trenutku kada je Prva liga prekinuta, rukometaši iz Tivta bili su treći sa devet pobjeda i tri poraza, kao i drugoplasirani tim iz Andrijevice.

Povodom sveukupne situacije danas smo razgovarali sa trenerom ekipe iz Tivta - Rankom Popovićem.

- Momci su dobili plan i program, ali je pitanje koliko u ovoj situaciji mogu da rade. Teško je sve prognozirati, ustvari koliko mogu stvarno da treniraju. Kod prekida lige naša ekipa je bila, objektivno, u situaciji da je za Mini ligu mogla da prenese osam bodova. Eto, možda smo bili i u najboljoj situaciji. Ali, sve je stalo, da se nadamo da će situacija biti bolja i da ćemo nastaviti prvenstvo. Ako se liga nastavi, smatram da će sve četiri ekipe, bez obzira na bodovni saldo, sa jednakim šansama ući u borbu za titulu - kazao je Popović.

Šta, zaista sportisti, konkretno igrači iz Tivta, mogu u ovakvim okolnostima da urade kako bi, koliko-toliko, sačuvali kondiciju:

- Oni mogu samo da održe kondiciju, ali to nije dovoljno da bi mogli računati na dobre partije za nastavak prvenstva. Jednostavno, ovo je kolektivni sport i bez zajedničkog rada i taktike, teško je voditi ekipu i praviti rezultate. Teško će biti svima.

Sport je sa strane, život građana je najvažniji. Crnogorski stručnjak ne pamti da je nekada došlo do prekida lige.

- Ne pamtim ovakvu pauzu i ne pamtim da je prekid prvenstva bio ovakav. Situacija je zbog svega teška. Navikao sam na rukomet, momci navikli na rukomet, teško mi sve to pada. Teško je svima, bez izuzetka. Normalno je da postoji strah, a nadam se da ćemo se sa što manje posljedica izvući. Bitno je da ostanemo mirni i pozitivno razmišljamo. Ne smijemo da dozvolimo da uđemo u veću izolaciju. Zaista moramo biti oprezni i pokazati maksimalnu disciplinu.

Popović je na Cetinju. Kaže da mu ovaj period teško pada.

 - Cio život sam u sportu, a sad sam vezan za kuću. Bez rukometa mi je teško. Teško se borim sa tim stvarima jer nijesam u sali i na treningu. Ali, znam da najvažnije pokazati kontrolu i odgovornost prema sebi i drugima.

Pratite nas!