Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Rukometni klub Danilovgrad. U trenutku kada je Prva liga prekinuta, rukometaši iz Danilovgrada bili su osmi na tabeli sa dvije pobjede i deset poraza.

Povodom sveukupne situacije danas smo razgovarali sa trenerom ekipe iz Danilovgrada - Brankom Đurovićem.

- Malo prije odluke o obustavi takmičenja i okupljanja, prekinili smo rad. U početku nije djelovalo da će pauza da traje, ali očigledno da će još potrajati. Igrači su dobili program rada, najmanje je prezahtjevan, uglavnom sa nekim osnovnim vježbama. Nikoga ne provjeravamo, svi su punoljetni. Poslao sam im poruku sa spiskom vježbi koji je podugačak. Mogu da kombinuju, a inače, sve te vježbe smo već radili. Koliko mogu da ispratim, momci, zaista, treniraju, to je činjenica i to je dobro. Druga je priča kako dalje, da li će se takmičenje nastaviti. Ali, kad god da krenemo, ipak je zdravlje na prvom mjestu - kazao je Đurović.

Rukomet svima nedostaje, a pauza će ostaviti traga.

- Nemoguća je misija formu podići za manje od mjesec, do mjesec i po. Istina, trening kao trening je bitan, ali se utakmicama, ipak, najbolje podiže forma. Ono čega se najviše pribijavam su povrede. Neko ranije iskustvo nije bilo baš najbolje po pitanju povreda i to nakon dugih pauza.

Indovidualan rad može, u nekom dijelu, da pomogne kao predpriprema za glavni dio priprema. Ali:

- Do takmičarske forme, najbolje se, naravno, dolazi kroz utakmice. To što nam je potrebno ne možemo dostići samo vježbama i intervalima. Zaista je teško održati snagu, izdržljivost, a tek je nemoguće održati šutersku formu. Svi treba da se zapitamo kako dalje. Siguran sam da je najbolje rješenje ono koje nikoga neće da ošteti. Mada, koliko vidim neke lige su završene i prije kraja. Danska je već proglasila kraj. Situacija je, ipak, kod nas malo drugačija, jer imamo manji broj klubova i čini mi se da je lakše i brže doći do dobrog rješenja.

Trener Danilovgrađana smatra da će svi izvući dobre pouke.

- Prije svega treba da uradimo sve što je potrebno u teškim uslovima da sačuvamo optimizam. Samo zajedno možemo da prebrodimo teške dane. Sve će da prođe, a onda ćemo polako u priču oko sporta. Sada je bitna volja i ambicija. Nema odustajanja.