Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Rukometni klub Prvi Asa. U trenutku kada je Druga liga prekinuta, rukometaši iz Bara bili su peti sa učinkom od tri pobjede, šest poraza i remijem.

Povodom sveukupne situacije danas smo razgovarali sa trenerom barske ekipe Milošem Kovačevićem.

- Situacija nije idealna, ali nije ni tako loše. Momci treniraju onoliko koliko mogu i sve je na povjerenju trener i igrači. Čujemo se oko nekih vježbica i sitnijih detalja, ali, eto, generalno održavaju kondciju, iako je svima teško. Ali sam siguran da svakog sportistu vuče trening - kazao je Kovačević.

Mladi trener je uglavnom posvećen radu sa mladim igračima. Ponosan je na generaciju mlađih pionira.

- Sa njima najviše radimo, to je generacija 2006. godište i mlađi igrači. Imamo nekoliko reprezentativaca i oni su, zaista, prava satisfakcija za rad. Generalno nijesmo ni za ovu generaciju pravili plan i program rada, ali smo u kontaktu, znaju kako mogu da rade. Kroz raniji rad su upoznati sa vježbama i mislim da nemaju znaju kako mogu da održe neku vrstu kondicije.

O nastavku lige Miloš kaže:

- Ovo je peta sedmica kako smo bez zajedničkog rada, biće teško igračima da se vrate jakom treningu. Postoji, objektivno, rizik od povreda, ali bih volio Liga za pionire da se nastavi.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve