Dva odložena meča 12. kola Prve lige odigrana su pred nastavak šampionata.

I oba su donijela drame - Budvanska rivijera je u Pljevljima savladala Rudar 28:27, a Danilovgrad na svom terenu porazio Jedinstvo 30:29.

U gradu gdje su prije četiri dana ubjedljivo slavili u Kupu (32:25), Budvani su praktično sve vrijeme vodili, da bi domaći dva minuta prije kraja izjednačili golom Filipa Rackovića.

Nebojša Lakić je pogodio za 28:27, a na pola minuta do kraja Lazar Pešić je odbranio sedmerac Denijalu Vukasu i sačuvao dva boda gostima.

Racković je bio najefikasniji u domaćem timu sa devet golova, sedam je dao Nemanja Matović, a šest Luka Barjaktarović, dok je Haris Suljević odbranio 12 šuteva.

Pešić je imao jednu više, a najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Luka Novaković sa šest, te Marko Simović, Radivoje Đođić i Vojislav Vukić sa po pet pogodaka.

Đorđo Peruničić nije imao pravo nastupa, jer je ovo bio duel iz prvog dijela sezone, a on je stigao u prethodnom prelaznom roku.

U derbiju začelja u Danilovgradu, Jedinstvo je preokrenulo sredinom 2. poluvremena, ali su domaći smogli snage da slave 30:29.

Stefan Đurđevac je zaustavio 15 šuteva, a odskočili su i Nikola Marušić sa šest, Miloš Jokanović i Aleksa Jokić sa po pet golova, pa je tim Branka-Boba Đurovića napravio veliki korak ka opstanku.

Bjelopoljci su i dalje na nuli i vjerovatno će opstanak u eliti morati da traže u baražu sa drugoplasiranim timom Druge lige.

U njihovim redovima je ubjedljivo najbolji bio Danilo Joksimović sa 13 golova.

Pratite nas!