Od ekipe koja je pred početak sezona strahovala za opstanak, Mornar 7 je došao na mjesto koje vodi u Mini ligu za prvaka.

Mladi tim Steva-Šiška Nikočevića je vezao tri pobjede, nad Danilovgradom, Beranem 1949 i u subotu nad direktnim rivalom za 5. poziciju, Rudarom (31:26).

Za seriju odličnih rezultata jedan od najzaslužnijih je Denis Šabanović, koji je protiv Pljevljaka blistao i sa sedam golova (bez promašaja) i četiri asistencije zaslužio epitet najboljeg igrača 16. kola SBbet Prve lige u izboru našeg portala.

Mladi Pljevljak je prelomio meč sa svojim sugrađanima u 37. minutu, kada je u napadima sa dva igrača manje prvo sjajnom fintom zatresao mrežu, a onda izbacio cijelu odbranu i ostavio Bobana Ašanina samog na crti.

Kapiten Mornara je znao to da iskoristi i povisio na nedostižnih 20:14...

- Vidjeli smo da imamo šanse za Mini ligu i odlučili da se spremamo za to, da pokušamo da napravimo rezultat. Za sada smo na dobrom putu. Iznenadili smo Berane u Baru, i to nas je još više motivisalo, a bili smo sigurni da ćemo trijumfovati protiv Rudara, jer smo ga namučili u prvom dijelu u gostima i izgubili samo gol razlike - rekao je Šabanović.

Mornar za vikend gostuje Partizanu i trijumfom bi obezbijedio učešće u Mini ligi kolo prije kraja regularnog toka.

- Moramo da odigramo još jednu dobru utakmica i povećmo još više šanse za Mini ligu. Što se tiče mojih izdanja, naravno da sam zadovoljan i igrom i napretkom. Ako se zna da mi je ovo tek druga godina kako igram Prvu ligu, i više sam nego zadovoljan - naglasio je 19-godišnjak koji pokriva pozicije desnog krila i desnog beka.

 

Pratite nas!