Od početka sezone u Drugoj ligi znalo se da će pitanje novog prvoligaša rješavati Budućnost i Brskovo.

Lovćen II i Berane 1949 II nemaju pravo da igraju u elitnom rangu, jer su filijale prvoligaša, a za Zabjelo se znalo da nema kvaliteta ni iskustva da pokvari planove gradskom rivalu ili timu iz Mojkovca.

Do kraja je ostalo pet kola, ali bi već danas moglo da se nasluti ko će direktno u Prvu ligu, a ko u baraž (vjerovatno sa Jedinstvom), jer se u Mojkovcu od 17 časova igra veliki derbi.

Budućnost u međusobnim mečevima vodi 2:1 u pobjedama, ima tri boda i utakmicu više, pa Anđelko Adžić i njegovi izabranici nemaju izbora - moraju da idu na pobjedu.

- Jedva čekamo derbi i želimo da utakmice bude borbena, fer i korektna, da ne bude tenzija. I nama i njima je cilj pobjeda, očekujemo da ćemo je upisati. Utakmice će sigurni biti neizvjesna, a potrudićemo se da je dobijemo, jer nam je cilj ulazak u Prvu ligu - rekao je Adžić za MNE rukomet.

Budućnost je krajem novembra u ŠC “Vuksan Đukić” slavila 33:20, Brskovo sada to ne smije da dozvoli.

- Između nas nema nepoznanica. Poznajemo se dobro, ovo nam je četvrta utakmica u sezoni. Obje ekipe su iskusne, nadam se da ćemo biti borbeni i dati sve od sebe, pa neka bolji pobijedi. Ekipe su podjednakog kvaliteta i mislim da odbrane golmana mogu da odluče. Žao mi je što nema publike, sve bi bilo drugačije. Nadam se da će naredne sezone sve ovo da se stabilizuje, jer bi bilo ljepše za publiku, za igrače, za sve - zaključio je Adžić.

Budućnost je na startu sezone u “Morači” vodila šest razlike protiv Brskova, ali je izgubila. Kasnije se dva puta revanširala, sada će pokušati da napravi het-trik i praktično završi posao oko plasmana u Prvu ligu.

- Ukoliko odigramo odbranu na visokom nivou i odradimo tranziciju na pravi način, biće nam lakše da stignemo do pobjede. Brskovo je iskusna ekipa i maksimalno smo fokusirani na današnju utakmicu. Pobjeda otvara vrata Prve lige i nama i njima, a mi naravno idemo na trijumf - naglasio je trener Budućnosti Nikola Jablan.

Prvi strijelac lige je Dejan Lipovina iz Budućnosti sa 80 golova, a treći njegov saigrač Nemanja Jovanović sa 70. On je riješio nekoliko utakmica ove sezone i biće adut protiv veoma iskusnog rivala, u čijem sastavu je nekoliko igrača koji su sa Mojkovcem bili šampioni prije 10 godina.

- Ovo nam je najvažnija utakmica u sezoni. Vjerujem da možemo da pobijedimo u Mojkovcu. Prva liga bi nam u tom slučaju bila nadohvat ruke - poručio je Jovanović.

Pratite nas!