Na terenu sve djeluje idealno. Budvanska rivijera lagano ruši sve prepreke, nanijela je jedini poraz Lovćenu, i to sa čak 12 golova razlike, ali je situacija alarmantna.

Uprava budvanskog kluba se obratila javnosti zbog ogromnih problema sa finansiranjem i objavila da su igrači ove sezone dobili samo jednu platu!

“Više od decenije naš klub se takmiči u najvišem rangu takmičenja. U tom periodu pokazali smo da nijesmo od onih kojima je medijska pažnja jedino sredstvo u rješavanju klupske problematike. I kada smo osvajali trofeje, i kada smo napuštali parket pognute glave, vjerovali smo samo u rad. Upravo zahvaljujući radu izborili smo zapaženo mjesto na crnogorskoj rukometnoj sceni. Rad nam je donio trofeje u svim selekcijama. Rad nas je promovisao u nekada najuspješniji sportski kolektiv u Budvi, gradu sporta”.

“Klub čine istinski sportski radnici, igrači i prijatelji kluba, kojima je jedini cilj stvoriti zdrav sportski kolektiv u Budvi. Kolektiv koji će kao i do sada dati pravi putokaz u rukometnom usavršavanju djece, kao i u njihovom budućem životu. Kao takvi, djecu učimo istini, a njihov sud, sud njihovih roditelja, naših prvotimaca i naših sugrađana nam je jedino relevantan. A istina je slijedeća: Sve pobjede ostvarene trudom i znanjem na terenu nijesu izgleda dovoljne da rukomet u Budvi opstane. Ogromni entuzijazam svih u klubu, prvesntveno igrača i stručnog štaba možda nije vrednovan na pravi način, ili možda nije bilo mogućnosti za to”.

“Kako god, u poslijednjim trenucima smo uspjeli obezbjediti sredstva za odigravanje utakmice 7.kola Mini lige za prvaka sa kolegama iz Tivta. Takođe su obezbjeđena sredstva da pionirski sastav danas završi takmičenje u svojoj uzrasnoj kategoriji. I dalje imamo čvrsta obećanja da će se do početka polufinala Kupa situacija popraviti. Samim tim, i ovim putem molimo sve relevantne faktore, pojedince i političke predstavnike da stanu iskreno iza ovog kluba i njegovih rezultata”.

“Potrebno je da se stane iza igrača i stručnog štaba koji su u ovoj sezoni primili jednu platu! Da stanu iza kluba koji je na današnji dan prije pet godina postao seniorski, kadetski i pionirski prvak Crne Gore. Jednostavno, mi nećemo i ne možemo nazad, hoćemo naprijed i neophodna nam je pomoć! Ne želimo biti ničiji poligon za političko nadmudrivanje. Niko nema prava na to niti ćemo to dozvoliti. Uprava, stručni štab i igrači kluba su ispunili sve što se pred njih postavilo prethodnih godina, čak i više od prognoza i više nego što se očekivalo”.

“Molimo vas još jednom - ne dozvolite da na ovaj način završimo takmičenja. Ne dozvolite da prekršite obećanja koje ste nam svi dali! Mi smo naša ispunili. Ne zaboravite, i mi imamo porodice, djecu...i njima je Nova godina, Božić, Uskrs, Prvi maj... Omogućite nam da na pravi način izađemo na megdan sportskim prijateljima sa Cetinja već u srijedu, da pokušamo obradovati naše navijače i sugrađane kao mnogo puta ove godine”.

“Ovim putem želimo da se zahvalimo svim klubovima, rukometnim radnicima, reprezentativcima koji su ponikli u našem klubu, kao i onima kojima je naš klub bio ‘odskočna daska’ za inostrani i reprezenatativni poziv, na iskrenoj podršci u ovom trenutku. Punu zahvalnost dugujemo našim sponzorima u Budvi, sugrađanima i roditeljima na iskrenoj ponuđenoj pomoći .Svi su oni imali doprinos u ostvarivanju najboljih rezultata ovog kluba”, piše u saopštenju Upravnog odbora Budvanske rivijere.

Pratite nas!