Odlukom Upravnog odbora Saveza da se proširi Prva muška liga, Sutjeska je stekla status člana najvišeg ranga takmičenja.

Rukometni klub Sutjeska zahvalan je Upravnom odboru Rukometnog saveza Crne Gore koji je odlučio da proširi SBBet Prvu mušku ligu, jer će klub dobiti priliku da se takmiči u najvišem rangu takmičenja, ističe trener Božidar Mušikić u razgovoru za zvanični sajt Saveza.

Navedena odluka će u značajnoj mjeri doprinijeti razvoju rukometa u gradu pod Trebjesom, a Opština Nikšić je najavila podršku klubu, u želji da se doprinese afirmaciji tog sporta u jednom od najznačajnijih rukometnih centara naše države.

Šta za Vaš klub znači odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore da nakon proširenja Prve lige, postanete član najvišeg ranga takmičenja?

- RK Sutjeska je prethodnih godina bila okrenuta radu sa mlađim kategorijama. Iz tog posvećenog odnosa formirali smo kadetsku ekipu koja je prošle godine igrala za RK Danilovgrad i postala prvak Crne Gore. Ta ekipa bila je prijavljena za nastup u Drugoj ligi. Imajući u vidu to da su se za nastup u toj ligi, prijavila samo dva-tri kluba, uputili smo zahtjev koji je prihvaćen od strane Rukometnog saveza Crne Gore, da nam se pruži prilika da se priključimo Prvoj ligi. Na tome smo zahvalni Upravnom odboru Saveza.

Koliko je navedena odluka UO RSCG značajna za razvoj igrača i rukometa u gradu?

- Ovakva odluka će u značajnoj mjeri doprinijeti razvoju rukometa pod Trebjesom, jer smo od Opštine Nikšić dobili podršku, čime su pokazali volju za afirmaciju rukometa u našem gradu.

Kakve su ambicije kluba u predstojećoj sezoni?

- Ambicija kluba je da se u Nikšiću ponovo igra prvoligaški rukomet sa momcima koji su stasali u RK Sutjeska. Na taj način želimo da stvorimo bazu za naredni period.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve