Da se ove sezone igra Druga liga, jedan od njenih učesnika bi bio Jedinstvo.

Bjelopoljci su prošle sezone nesrećno gubili utakmice, tako krenuli i ove, kada su protiv Mornara 7 volšebno ispustili oba boda, pa možda i nezasluženo poraženi od Partizana, ali su počeli da hvataju ritam.

Nakon šest kola imaju dva trijumfa i jedini su namučili Budvansku rivijeru, koja je tek u posljednjih nekoliko minuta stigla do pobjede.

Jedinstvo je prethodnog vikenda rutinski savladalo Danilovgrad (35:29), a srednji bek Aleksandar Đurđević je sa šest golova i pet asistencija zaslužio epitet igrača 6. kola u izboru našeg portala.

- Očigledno je da smo kao tim dosta iskusniji nego prošle sezone, što pokazuju sve utakmice do sada, sve su bile na gol-dva razlike. Ostvarili smo i dvije pobjede i pokazali da imamo kvalitet da se borimo za gornju polovinu tabele. Nastojaćemo da vežemo još neki trijumf, što bi nam jos vise podiglo moral i vjeru u sebe - kaže 26-godišnji srednji bek.

Jedinstvo je jedan od rijetkih klubova za koji igraju samo „domaći” igrači.

- Još veći uspjeh od pobjeda je što je tim sastavljen od Bjelopoljaca. Žrtvovali smo cijelu prošlu sezonu da bismo se uigravali i sticali iskustvo, da bismo imali dobar tim, sastavljen od momaka iz našeg grada. Želimo da pokažemo koliko zaista vrijedimo, bez ijednog igrača sa strane. Smatram sam da smo na dobrom putu da ostvarimo svoje ciljeve.

Đurđević nije igrao na startu šampionata, ali je brzo ušao u ritam.

- Propustio sam prve dvije utakmice zbog korone, još se oporavljam. Zadovoljan sam svojim izdanjima, ali uvijek može bolje. Sezona je duga, ima vremena i prostora za napredak.

Tim Evelina Hasanovića sjutra gostuje Komovima, na čijoj klupi zbog tromjesečne suspenzije neće biti bivšeg šefa struke Bjelopoljaca, Radoja Lekića.

- Može nam ići u prilog to što njihov trener neće voditi ekipu sa klupe. Moramo da iskoristimo svaku šansu i prednost koju imamo i nadamo se pozitivnom rezultatu - zaključio je Đurđević.

Pratite nas!