Nakon poraza od Budvanske rivijere u derbiju 18. kola SBbet Prve lige na Cetinju, Lovćen i Duško Milić su sporazumno raskinuli saradnju.

Stručnjak koji je na Cetinje donio tri šampionske titule i dva Kupa odlazi četiri kola prije kraja prvenstva.

Lovćen je praktično bez ikakve šanse da odbrani šampionski tron, jer ima šest bodova manje od neprikosnovene Budvanske rivijere.

Doduše, ostala je još šansa za odbranu Kupa, a Cetinjani će u polufinalu, 20. maja u Podgorici, igrati upravo protiv Budvana.

Umjesto 60-godišnjeg Podgoričanina, ekipu će do kraja sezone voditi sportski direktor Petar Vujanović i trener golmana Goran Vujović.

Uprava Lovćena na ljeto će početi potragu za novim trenerom.

"RK Lovćen i Duško Milić, poslije gotovo četiri godine, sporazumno su raskinuli saradnju. Na čelu sa Duškom Milićem naš klub je osvojio tri uzastopne titule šampiona (sezone 2018/19, 2019/20. i 2020/21) , kao i dva nacionalna kupa (sezone 2019/20. i 2020/21). Ostvarenim rezultatima Milić se svrstao u red najtrofejnih trenera našeg kluba, a ujedno je i trener koji je najduže ostao na klupi, u jednom mandatu. Čast i zadovoljstvo je bilo sarađivati sa, prije svega, izuzetnim čovjekom, sjajnim stručnjakom, pedagogom, poštenim i predanim radnikom kakav je Duško Milić. Vrata RK Lovćen uvijek će mu biti otvorena! Ekipu će u narednom periodu voditi sportski direktor Petar Vujanović, a u radu će mu pomagati trener golmana Goran Vujović", piše u saopštenju Lovćena.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve