Na Cetinju će se u subotu veče, u 17. kolu SBbet Prve lige, riješiti pitanje 17. prvaka Crne Gore.

Da li će to 10. put biti Lovćen, ili treći, a drugi uzastopno, Budvanska rivijera, znaće se nakon velikog derbija, zakazanog za 18 časova.

Obje ekipe u obračun vrijedan šampionskog pehara ulaze sa po jednim porazom, a pobjedom bi praktično završili posao.

Budvanima, ipak, odgovara i remi, jer su u prvom duelu na svom terenu slavili 26:22.

MNE rukomet u dva odvojena teksta, sa trenerima najjačih klubova u Crnoj Gori, najavljuje ključni meč u sezoni 2022/2023.

Prvi je na redu domaćin, Vlatko Đonović iz Lovćena, koji se vratio obavezama nakon preležanog koronavirusa.

- Za utakmicu se pripremamo ozbiljno, kao i za svaku drugu. Ovo je sudar dvije najkvalitetnije ekipe. Budvanska rivijera je prvak, u posljednje vrijeme je često pobjeđivala Lovćen, pogotovo u prvenstvu, i želimo da prekinemo taj niz - rekao je Đonović.

Lovćen na prvoj utakmici nije imao rješenja za golmana Lazara Pešića, te svoje bivše bekove Marka Simovića i Slobodana Bulajića, kao i iskusnog Radivoja Đođića. Sada je tim jači za iskusno desno krilo Borisa Šekarića.

- Neće nam, naravno, biti nimalo lako. Budvani su popunili neke „škakljive” pozicije, ali se uzdam u našu timsku igru. Dobra stvar je i što ne moramo da jurimo rezultat, dovoljna nam je i pobjeda od jedan razlike.

Na prvoj utakmici u Budvi, domaćin je slavio 26:22. Da izabranici Brana Božovića tri dana kasnije nisu kiksali u Pljevljima protiv Rudara, Lovćenu bi bilo neophodno da pobijedi pet razlike da bi stavio jednu ruku na pehar. Ovako mu je dovoljan i minimalan trijumf.

- U Budvi smo stvarali šanse, ali smo promašili čak 16 izglednih šuteva. Nadam se da ćemo i u odbrani odigrati bolje. Nije nam bilo lako, jer je šest prvotimaca iz prošle sezone otišlo, uzgred je i Bulajić, koji je bio jedan od nosilaca igre, otišao u Budvansku rivijeru, što je bio dobar potez njihovog menadžmenta. Sada smo uigraniji nego tada i u to se uzdamo - poručio je Đonović.

Pratite nas!