Piše: Radmila Petrović, bivša reprezentativka Crne Gore i predsjednica Budućnosti

Očekivano, prva utakmica je bila standardno teška. Prvenstvo smo otvorile sa nezgodnim protivnikom, ali nismo očekivali da ćemo tri četvrtine meča juriti rivala.

Ovo je ipak dobar uvod, pobjedan je najbitnija, a pokazalo se da je odbrana ključ svega. Nakon nekoliko vezanih ukradenih lopti smo preokrenuli rezultat, što je dobar reper za naredne utakmice. Imale smo padova u odbrani, ali smo uspjele da se izdignemo iznad toga.

Sviđa mi se što je bilo dosta šuteva sa bekovskih pozicija, Jelena Despotović je u tom segmentu bila odlično raspoložena, a nadam se da i da će Katarina Bulatović biti OK, da ništa nije ozbiljno.

Raduje što je Andrea Klikovac dobro odgovorila zadatku, nisam sumnjala u nju. Nismo osjetili nedostatak na desnom beku, dobro je to pokrila.

Marta Batinović je bila baš dobra, imala je nekoliko bitnih odbrana kada se rezultat lomio.

Što se Senegal tiče, pokazao je da je mnogo nezgodna ekipa, sa fizički jakim igračicama i tri odlična beka, sa jako dobrim šutem i fintama. Nezgodno je igrati protiv takvih selekcija, a svi očekuju da od starta gazimo i vodimo igru.

Danas svi igraju rukomet i ne smijemo da se opuštamo i da dozvolimo da jurimo rivale. Možda je to bilo i do nepoznavanja rivala, sigurno nismo očekivali da će Senegal pružiti onakav otpor i odigrati utakmicu života. Imao je veliki motiv, jer je igrao protiv bivšeg šampiona Evrope.

Protiv Kazahstana očekujem malo lakšu utakmicu, vjerujem da neće biti ovako neizvjesno, ali je dobro što imamo ove dvije utakmice na startu, kako bismo uhvatile pravi ritam.