Vardar je dva puta senzacionalno bio šampion Evrope, a sada se u šest dana dva puta digao iz mrtvih i osmi put u devet izdanja SEHA lige ušao u finale.

Skopski tim je u subotu protiv Neksea na svom terenu pet minuta prije kraja gubio četiri razlike, ali je na šest sekundi do posljednje sirene smanjio na 26:25.

To mu je bilo dovoljno da se domogne fajnl-fora u Zadru, i to zahvaljujući pravilu o golu u gostima, jer je u Hrvatskoj slavio 31:30.

Izabranici Stevča Alušovskog su bili na ivici ambisa i sinoć u polufinalu protiv Zagreba, koji je u 51. minutu vodio 24:18!

Vardar je smogao snage da izjednači na 26:26 golom Lovra Jotića tri sekunde prije kraja i izbori sedmerce. U njima je u heroja izrastao Borko Ristovski, koji je odbranio sedmerce Vlada Matanovića i Filipa Vistoropa.

Miloš Božović je dao četiri gola za poraženi tim, uključujući i prvi u penal seriji, ali u finišu ga neobjašnjivo nije bilo na terenu, iako se Zagreb mučio u napadu.

Kod Hrvata je najefikasniji bio David Mandić sa osam golova, a kod Makedonaca Kristijan Disinger i Timur Dibirov sa po šest.

Rival Vardara u finalu, kao i 2016. i 2017, biće Vesprem. Mađarski velikan je savladao Meškov Brest 28:24, a ključna figura bio je Rodrigo Korales sa 15 odbrana.

Španski golman je tako pokazao da će biti pravi nasljednik Arpada Šterbika, koji je u martu završio karijeru.

Vuko Borozan, koji već nekoliko godina ne igra za crnogorsku reprezentaciju, za pobjednički tim je dao dva gola.

Najefikasniji su bili Srbin Petar Nenadić i Slovenac Gašper Marguč sa po šest pogodaka, dok su kod Bjelorusa prednjačili Aleksander Škurinskij sa šest i Marko Panić sa pet.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve