Na svečanosti na kojoj je nagradio najbolje rukometaše u Crnoj Gori, Rukometni savez Crne Gore je predstavio i novi logotip.

Na konkursu je pobijedilo rješenje Ane Pajović-Kljajić, koja je predstavila orla kako grli rukometnu loptu.

Koristila je crvenu i zlatnu boju, kao na zastavi.

„Okosnicu logotipa Rukometnog saveza Crne Gore čini stilizovani prikaz ptice orao, koji je krilom obuhvatio rukometnu loptu, smješten u formi koja ga uokviruje i daje mu cjelovitost. Orao ima značajno mjesto u crnogorskoj istoriji i tradiciji, a njegovo značenje i na globalnom nivou je uvijek afirmativno. Povezuje se sa nesputanom slobodom, trijumfom i velikim postignućima“.

„Orao je smješten u obliku koji asocira na grb, čime se htjela istaći težnja da logotip dobije na ozbiljnosti, ali i da se olakša aplikacija na razne medije“.

„Osnovnu dizajnersku premisu da logo treba komunicirati nacionalne i progresivne standarde, potvrđuje i odabir boja - crvena i zlatna, koje su boje naše zastave. Crvena kao vjekovni simbol energije i odlučnosti, a zlatna kao simbol prestiža, moći i pobjede“.

„Grafički elementi koji čine logotip RSCG imaju neospornu dozu ozbiljnosti i simboličkog značaja. Rezultat rada na projektnom zadatku je savremena kompozicija koja komunicira suštinske i temeljne ciljeve organizacije za koju je namijenjena“, piše u obrazloženju dizajnerke.