- Niko nije mogao da pretpostavi da će sport da stane, bukvalno na svim meridijanima. Nešto što je vjekovima uljepšavalo život je trenutno stalo, ali, ono što je u suštini najvažnije da će i ovo da prođe - kazao je za naš portal Dragan Adžić, trener rukometašica Budućnosti.

Iskušenjima nikad kraja. Svijet vodi veliku borbu protiv koronavirusa. Sportisti se bore na svoj način. Treningom i disciplinom.

- Sportisti su ti koji su uvijek spremni za odricanja, smatram da su spremni da podnesu izolaciju, bez obzira na nemogućnost da se bave onim što vole. Nije jednostavno, posebno jer su naučili da fizičku aktivnost imaju svakodnevno. Ali, mogućnost današnje tehnologije nam pomaže i omogućava da radimo u kućnim uslovima na pravi način. Ono što je sigurno je da je sve prolazno, i da će ovo da prođe. Treba biti optimista, a i treba iskoristi ovo vrijeme za sporstku analizu do sada učinjenog. Da budemo spremniji za sljedeća iskušenja, da nam ništa ne poremeti fokus na ono što nas čeka. Mislim na prave stvari u datom momentu.

Rukometašice Budućnosti su vrijedne. Svakodnevno treniraju. Klub je im omogućio kvalitetan plan i program rada.

- Imali smo planove, a nakon nekoliko, zaista, teških dana, okrenuli smo se pozitivnim stvarima. Svaka je našla svoj kutak, poštuje što su naše nadležne službe predložile, odgovorne su prema sebi i drugima i sigurno da će to pomoći u ovoj situaciji. Imaju plan i program, adektavne uslove, imaju rekvizite i veliko sportsko znanje i iskustvo. Vjerujem da im i trening pomaže da prođe dan. Siguran sam da se i treningom bore sa ovom situacijom u iščekivanju onoga što dolazi. Ono što je najvažnije je da će doći momenat kada ćemo početi ponovo da treniramo, kada će ponovo dvorane biti pune. Treba gledati pozitivno u tom pravcu i, naravno, sačuvati sebe i druge. Ne smijemo da budemo manje optimistični nego što jesmo. Biće i ovo juče, a mi treba da izađemo jači. Siguran sam da hoćemo.

Naš trofejni trener je kod kuće. Sa porodicom provodi vrijeme. Ima vremena za sve.

- Teško mi je sve ovo palo. Radoholik sam, radim od jutra do sjutra. Ali, tu su sinovi i supruga, imamo sreću da smo u kući. Možemo vrijeme da provodimo na otvorenom i da radimo nešto korisno. Ali, ovo je i pravo vrijeme za neku analizu rada, odnosa i planiranja za dalje. Imam još dosta knjiga koje sam slagao, a koje mogu da čitam. Sad i one dolaze na red.

Nikome na planeti nije lako. Svako se bori na svoj način, ali je najvažnije: ostati kod kuće.

-  Za mene su dani kao godine, ali razmišljam samo pozitivno. Vjerujem da ćemo iz ove borbe da izađemo jači i da ćemo da završimo ono što smo započeli - poručio je Adžić.

Pratite nas!