Od velikog derbija 6. kola Prve lige nije bilo ništa, jer je Budvanska rivijera rutinski nadigrala Komove (38:27).

Za petu uzastopnu pobjedu zaslužna je sjajna lijeva strana tima Dejana Dragnića, koja je dala 22 gola (Marko Simović devet, Vojislav Vukić sedam, Radivoje Đođić šest), ali više od svih Lazar Pešić.

Tridesetjednogodišnji golman iz Berana je odbranio 13 šuteva i dva sedmerca, zbog čega smo ga izabrali za igrača kola.

- Očekivali smo težu utakmicu. Dobro smo se spremali, na utakmici odradili sve kako smo trenirali, ali sam očekivao veći otpor Komova. Kao da su se „pogubili”, nadigrali smo ih u svakom smislu - rekao je Pešić.

Budvani su na startu prvenstva poraženi od Lovćena na Cetinju (31:26), ali su od tada upisali poet pobjeda, uz prosječnu razliku od 11 golova.

- Ti pet pobjeda smo očekivali. Poraženi smo na startu od Lovćena, sve ostale smo ubjedljivo dobili i imamo gol-razliku plus 50. Važno da ostanemo zdravi, a negdje u vazduhu se osjeća da nam ambicije rastu. Vidjećemo kako će se situacija odvijati.

Pešić je dokazao da je klasa vječna - iako je pauzirao dvije i po godine, vratio se rukometu na prošloj polusezoni, branio na nekoliko utakmica prije korone, a u ovoj sezoni je jedan od glavnih aduta.

- Zadovoljan sam svojim izdanjima, ali mi je važno samo da dobijamo. Da li ću odskočiti ja ili neko drugi, nije važno. Pobjede su imperativ, a uvijek će neko dati svoj doprinos.

Kada je Budvanska rivijera osvojila titulu 2016. godine, presudio je upravo gol sjajnog Beranca, koji je iz svog prostora pogodio mrežu Lovćena i prelomio meč sezone. Protiv Komova je podbacio, jer je šutirao 4-0.

- Moram da se ispravim, sramota me je bilo. Znam da pogodim gol, ovog puta nisam uspio. Komovi su često igrali bez golmana, pogotovo kad su imali isključene igrače, ali to nisam iskoristio. Trener mi je rekao da više ne pokušavam, a saigrači su mi govorili da opustim ruku - istakao je Pešić.

Pratite nas!