Poslije šest prijateljskih mečeva i skora od dvije pobjede, remija i tri poraza, kadeti Crne Gore za tri dana počinju nastup na Evropskom prvenstvu.

Domaćin šampionata je Podgorica, a cilj je da se izbjegne jedno od posljednja tri mjesta, kako bi se opstalo u A diviziji.

Zadatak neće biti nimalo lak, jer mlađe crnogorske selekcije u muškoj konkurenciji nikada do sada nisu upisale pobjedu na kontinentalnim šampionatima.

Uzgred, koordinator mlađih selekcija u RSCG Draško Mrvaljević i trener Nedim Selmanović, koji vode tim, imali su puno problema sa sastavom.

Zbog povreda su još ranije otpali Igor Mrvaljević i Nikola Đurković, a pod znakom pitanja je bila i kompletna prva bekovska postava - Radoš Premović, Andrej Dobrković i Mirko Latković.

„Povrijeđeni su Đurković i Mrvaljević, njih neće biti na prvenstvu, a tom priprema su lakše povrede imali i Kustudić i Gazdić, zbog čega nisu igrali. Dugo nije bilo Latkovića i Beharevića, koji su bili sa bili sa juniorskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Portugalu. Polako slažemo kockice i pokušaćemo da se posvetimo onom što bi trebalo da napravimo”, rekao je Mrvaljević.

Crna Gora je prvo igrala kući sa Izraelom (remi i poraz), potom u Sloveniji dva puta savladala Kuvajt, a izgubila dva meča od domaćina.

„Naši momci zaostaju fizički za najboljim selekcijama iz A divizije, to je segment na koji bi svi mi trebalo u crnogorskim klubovima da obratimo pažnju. Drastično smo fizički slabiji, a ujedno je i jako teško napraviti selekciju, jer imamo veoma mali broj igrača. Za ovako jako takmičenje, na kojem je velika potrošnja, potrebno je minimum 16 igrača u rotaciji da bi se izdržalo, a to je za nas jako teško da izvedemo”.

Nedavno su juniori doživjeli svih sedam poraza i završili na začelju. Kadeti će pokušati da „izvade” fleke i obezbijede sebi makar 13. mjesto, koje donosi opstanak.

„Vidjelo se na juniorskom šampionatu koliko je važno da svi igraju, da bude 16 jednakih igrača. Mi to nismo imali, jer imamo jako malu bazu. Trudimo se da radimo sa onim što imamo, dajemo maksimum u svom dijelu posla, a cilj je opstanak u A diviziji. U grupi smo sa Portugalom, Italijom i Hrvatskom, a cilj je da budemo među 13 najboljih na prvenstvu. Bio bi nevjerovatan uspjeh da to ostvarimo, jer bi to bio veliki podstrek za sve klubove, da znamo da smo svake godine u A diviziji”, zaključio je Mrvaljević.

Pratite nas!