Prošle sezone je Slaven Lekić ostavio sjajan utisak u Drugoj ligi u dresu Berana 1949 II i sa 121 golom na 15 utakmica bio prvi strijelac takmičenja.

U Mini ligi za prvaka je dobio šansu i u prvom timu kluba sa sjevera, a onda je tokom ljeta stigao u redove najvećeg crnogorskog kluba, Lovćena.

Trebalo mu je malo vremena da se uklopi, a već u 4. kolu je zablistao i sa devet golova iz 10 pokušaja, uz odličnu igru u odbrani u pobjedi nad Mornarom (39:22), ponio epitet igrača četvrte prvenstvene runde u izboru našeg portala.

- Nadao sam se da ću dobiti šansu, s obzirom na to kako sam se pokazao na treninzima, ali nisam očekivao da ću igrati baš 35 minuta. Iskoristio sam priliku koja mi se ukazala i srećan sam. Trebalo mi je malo vremena da se uklopim i da upoznam saigrače, ali sve je bolje kako vrijeme odmiče - kaže 19-godišnji Beranac.

Lekić je upisao Građevinski fakultet u Podgorici, pa je prelazak u klub sa Cetinja bio logičan slijed događaja. U Lovćenu su, uostalom, i najbolji uslovi za rad.

- Lovćen je izvanredno organizovan. To mi prija, a i uklopio sam se dobro, saigrači su me lijepo prihvatili. Ujedno i studiram i putujem na treninge, vidjeću kako ću sve to da uskladim.

Tim Duška Milića je favorit za odbranu duple krune.

- Naravno, želim sa Lovćenom Kup i titulu. Cilj mi je i da iskoristim svaku šansu koja mi se ukaže, da se pokažem što je bolje moguće, da napredujem iz dana u dan. Sreća je što na svakoj poziciji imamo iskusne, starije igrače, tako da imam od koga i šta da naučim - zaključio je Lekić.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve