Filip Krivokapić je dao 15, Igor Marković 13, Đorđo Peruničić 10 golova, ali u našem izboru za igrača 5. kola SBbet Prve lige nije bilo dilema - broj 1 je Vasilije Pečurica.

Mladi, 18-godišnji golman je u derbiju dva velika rivala iz Druge lige prošle sezone, Budućnosti i Brskova, ušao umjesto Dušana Cicmila i začarao mrežu.

Odbranio je 10 od 16 šuteva (sedmerce dva od tri), a nije savladan čak 17 minuta zaredom!

Koliko su Mojkovčani bili opijeni njegovom partijom, pokazalo je i to što su često pogađali stative, prečke i šutirali pored gola, jer su tražili savršen šut, s obzirom na to da im je Pečurica sve branio.

- Utakmica sa Brskovom je bila veliki izazov za mene.Pretpostavljao sam da će biti teško, jer je Brskovo iskusna ekipa. Pružio sam maksimum i znao sam da će se to isplatiti. Iskoristio sam priliku koja mi se pružila i odradio ono što najbolje znam - kaže mladi čuvar mreže.

Priznaje Pečurica da je i sam sebe iznenadio.

- Nisam očekivao da ću pružiti takvo izdanje na golu, ali moj pristup i bodrenje saigrača na terenu dalo mi je snagu.

Budućnost dijeli 3. mjesto na tabeli sa Partizanom, iza neprikosnovenih Lovćena i Budvanske rivijere, što je sjajan start za debitanta u eliti.

- Počeli smo dobro sezonu, nadam se da ćemo tako nastaviti, zahvaljujući zajedništvu i slozi koju imamo.

Mladi golman je prošle sezone u Zabjelu bio statistički najbolji golman Druge lige, sa prosječno 32,7 odsto odbranjenih šuteva i pokazao da je talentovan.

- Kao i većina mladih igrača, i ja bih volio jednog dana da zaigram za neki ozbiljan klub, naravno i reprezentaciju. Tim putem se ide polako, taj put je težak. Znajući svoj sportski duh i vječnu želju za uspjehom, istinski očekujem ostvarenje tog sna - zaključio je Pečurica.

Pratite nas!