Baranke su odlične bile prošle godine u drugoligaškom karavanu - zasluženo stigle do elite i sada žele da se ustale u najjačoj ligi.

Ponosni su u Mornaru 7 na podatak da ekipu čine igračice iz Bara i da je sačuvan prošlogodišnji sastav. Lijepa vijest je da se nakon pauze priključila Hana Hot i da je iz Budućnosti stigla Mela Mehmedović. Tu je još i Mia Piperović (2006. godište) koja je došla iz Zete.

- Počeli smo 20. avgusta  sa pripremama. U prvom dijelu radili smo na fizičkoj kondiciji, a u drugom na taktici i tehnici. Učestvovali smo na turniru u BiH - osvojili ga i bili zadovoljni prikazanom igrom - istakao je trener Dragan Gvozdenović.

Upravo će na otvaranju lige Baranke odmjeriti snage sa Ulcinjkama.

- Čekamo utakmicu sa optimizmom. Sve ekipe su se dobro pojačale i imaju ambicije. Konkretno od naše ekipe očekujemo da se bori, a djevojke su željne dokazivanja. Prošle sezone pobjeđivali smo protivnika, ali to više nije ista ekipa. U svakom slučaju, idemo na pobjedu.

Očekivanja od sezone?

- Želimo sredinu tabele, ako nam se pruži prilika za nešto više - nadam se da ćemo je iskoristiti. Želimo, između ostalog, da se ustalimo u najjačoj ligi.

Mornar 7 na raspolaganju ima igračice i malo iskusnije i mlađe.

- Ekipa je sastavljena od igračica 2000. do 2006. godišta. Sve su iz Bara što nam je imperativ jer ekipa bi mogla godinama da traje. Da su sa nama djevojke iz Bara koje nastupaju za Ulcinj bili bi sigurno blizu vrha tabale. Ovako smo oprezni.

Koliko su Baranke uspjele da se uigraju, podignu igru i dođu do takmičarske forme:

- Možda još nijesmo. Imali smo neke provleme. Kao nedostatak termina, a i mnoge djevojke su do prije nekoliko dana radile sezonske poslove. Probali smo i to da nadomjestimo, a nadam se da ćemo u hodu i polako rješavati mnoge stvari. Radićemo na uigravanju i vjerujem da ćemo uspjeti sve da stignemo.

 

 

Pratite nas!

Najčitanije