Prvi od dva najveća ispita u drugom dijelu sezone, Lovćen je položio sa desetkom i ubjedljivom pobjedom nad Rudarom (31:18) napravio veliki korak ka tituli.

Cetinjani su protiv ekipe sa kojom su do danas dijelili 1. mjesto dominirali od starta, a sve je bilo riješeno u 18. minutu, kada je na semaforu pisalo 10:2.

Vuk Latković i Žarko Pejović su bili bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa po sedam golova, a po četiri su dali Aleksa Perišić i Filip Krivokapić.

Kod Pljevljaka su odskočili Aleksa Jokić sa pet i Nemanja Vuković sa četiri pogotka.

Sada je jasno da će se pitanje prvaka rješavati u duelu najvećeg crnogorskog kluba Lovćena i aktuelnog šampiona, Budvanske rivijere, koji bi trebalo da se igra u Prijestonici 1. aprila.

Ubjedljivo je bilo i Berane 1949 u lokalnom derbiju sa Komovima (35:22), uz devet pogodaka Danila Joksimovića i osam Đorđa Folića.

U timu iz Andrijevice najbolji su bili Milorad Bakić sa šest i Duško Trifunović sa pet.

Mornar je nastavio sa odličnim izdanjima nakon zimske pauze i upisao drugu vezanu pobjedu, ovog puta na gostovanju Jedinstvu (31:25).

Tim Steva-Šiška Nikočevića sada ima sedam bodova i izjednačio se na 7. mjestu sa Sutjeskom.

Nikšićani sjutra gostuju Partizana u Tivtu, dok je duel Budućnost - Brskovo odgođen zbog zdravstvenih problema u podgoričkom timu.

Pratite nas!