Zeta i Bobana Krstović ne mijenjaju kurs i ne odustaju od zacrtanog cilja. A cilj je jasan: rad sa mladima i nastup u Drugoj ligi sa sopstvenim kadrom. To se pokazuje kao pravi potez.

Tim prije što je na premijeri, u uzbudljivom meču, Zeta savladala Podgoricu 2013 (21:20) i to bez dvije prvotimke. U petak se povrijedila kapitenka Nikolina Knežević...

- Pred samu utakmicu imali smo peh, kapitenka je pokidala ligamente kod skočnog zgloba, a nastupali smo i bez desnog krila. Nijesam zaista znala kako će djevojke na premijeri da odreaguju, s obzirom da su sve mlade i da pored sebe nijesu imale kapitenku, kao glavnu kariku i neko ko ih spaja. U početku se vidio grč, bilo je i pritiska, ali su i odreagovale na pravi način. Tokom meča sam tražila da se smire, smanje greške i igraju racionalno, bez pritiska što su i uradile. Srećna sam i zbog toga što su prvi put igrale djevojke iz generacije 2006/07. i dobro su iznijele utakmicu koja je sa psihološke strane bila teška. Računam na njih i nadam se da će biti sve bolje i bolje - kazala je Krstović.

Ponosna je Bobana na rukometašice i zbog načina kako su odreagovale u odlučujućim momentima.

- Iznijele su baš do kraja kompletan teret premijernog meča. Srećna sam što uvijek igramo sa našim igračicama. Borimo se sa njima i sve što radimo je u interesu djece. Nikad nisam imala priliku da se takmičim sa nekim drugim igračicama.

Kakve su ambicije?

- Iskreno, prije nego što se sve ovo desilo, prije nego se svaki klub pojačao, bile su visoke, ali nikad nisam stvarala pritisak da moramo nešto. Cilj je da polako rastemo i odradimo zacrtano. Ne razmišljamo daleko, jer nas u nedjelju čeka novi meč. Samo da djevojke ostanu zdrave. Možda, kada malo odmakne prvenstvo, nešto više kažem po tom pitanju. Cilj je, svakako, da djevojke igraju, postanu zrelije kroz Drugu ligu. Mladu generaciju spojili smo sa seniorskim timom i mislim da je to ispravan potez.

 

Pratite nas!