Trebjesa će igrati na rezultat i  promovisaće mladost - nikšićka ekipa pretrpjela je velike promjene (otišle Sara Blečić, Dajana Miljanić, Danica Pandurović, Lejla Bošnjak, Staša Raičević i Sara Burić), ali...

Trener Miloš Perović vjeruje u mladost, koja mu je povjerenje vratila na Međunarodnom turniru u Sarajevu ,,Više od igre” i na ,,Kupu Trebjesa”. Na domaćem terenu Trebjesa je u konkurenciji pionirki i seniorki osvojila prvo mjesto. Pionirke (2008. godište) oduševile su Sarajevu.

Od početka priprema nikšićki klub je vrijedno radio.

- Počeli smo pripreme 16. avgusta, odradili bazični dio u Nikšiću, a nakon turnira i nekoliko prijateljskih utakmica spremni čekamo početak lige - kazao je Perović.

Ambicije?

- Budući da je kvalitet pao odlaskom velikog broja igračica, očekuje se zanimljivije takmičenje u odnosu na prethodne sezone. Prošle godine osvojili smo treće mjesto, izborili Evropu po ko zna koji put, ali zbog finansija ne možemo da igramo. Generalno, cilj je da pružimo šansu igračicama iz naše škole, a imamo dosta talentovane generacije. Upravo će mlade igračice dobiti šansu više da igraju. Ekipa je spoj mladosti i iskustva, a očekujem dobre igre i rezultate.

Prvi meč u petak - Tivat je obnovio ekipu, kakva su očekivanja?

- Tivat se pokazao kao težak protivnik, posebno kada igra na domaćem terenu. Mi smo jednu utakmicu dolje pobijedili. Doveli su neke igračice, među njima je golmanka koju poznajemo.Upoznati smo sa kvalitetima, ali i manama ekipe iz Tivta. Čeka nas zanimljiv meč, daćemo 100 posto i vidjećemo kako će sve to da izgleda na terenu.

Perović je priključio djevojčice 2006. godište prvom timu, uz još neka pojačanja, Trebjesa može visoko da leti.

Pratite nas!