Situacija je jasna u SBbet Prvoj ligi: Rudar je lider, sa 17 pobjeda. Najvažniji trijumfi u 2023. ostvareni su u 16. i 17. kolu. Mlade igračice trenera Igora Markovića kod kuće su bile ubjedljive protiv Tivta (42:15) i u gostima protiv Ulcinja (39:27). U međuvremenu, izborile su plasman u polufinale Kupa i imaju šansu da se za trofej bore sa koleginicama iz Budućnost Bemaxa.

- Cilj je od početka bio jasan, blizu smo da ga ostvarimo zahvaljujući ogromnom radu. Rad je dao rezultat - kazala je Nikolina Marković, najbolji asistent (63, jedna manje od najbolje u ovoj rubrici Lejle Bošnjak) i strijelac ekipe (108).

Način na koji igra ekipa (filijala Budućnost Bemaksa) je za primjer. U sistemu su svi isti, kolektiv je ispred pojedinca. Izdvajaju se od protivničkih ekipa i odbranom i napadom ,,sedam na šest”.

- Na treninzima forsiramo onakav napad i odbranu ,,pet-jedan”.  Nije perfetno, ima grešaka, ali se trudimo da se toliko ne vide.

Za 19-godišnjeg beka Rudara utakmice protiv jakih rivala je nešto što podiže ekipu.

- Iskreno, jedva smo čekale te utakmice. Imale smo želju da pokažemo šta sve možemo i znamo. I, eto, ispostavilo se da nismo pogriješile. Opasne smo sa svake pozicije. Uvijek se trudimo da izvučemo maksimum. Radimo na tome da manje glova primamo, vježbamo odbranu, a u napadu za sada sve ide dobro.

Mlada rukometašica prošle godine, na kadetskom SP, skrenila je pažnju na sebe, u sezoni nakon dolaska iz S. Makedonije, nastavila je sa dobrim izdanjima.

- Uživam u rukometu, zato mi nije ništa teško, jer volim to što radim.

Počela je da trenira kod Filipa Adžić 2012. godine. Prošla je sve mlađe selekcije.

- Nisam imala dilemu oko izbora sporta. Sve je krenulo kada su naše rukometašice osvojile medalje na OI i EP.

Jedna od osobina koju njeguje je upornost.

- Nikada ne odustajem i znam da je rad bitniji od talenta.

Sa mnogim koleginicama trenira od prvih dana, Prate se, poznaju se dobro…

- Da nemamo jedna drugu ne bi bile ovakve. A imamo i kolektiv i zajedništvo.

Ambicije su:

,,Prvi tim, A reprezentacija, Liga šampiona…  

 

Foto: mnerukomet

Pratite nas!