Teodora Petković oblježila je 7. kolo Prve lige, golovima, odnosom i željom da doprinese klubu najviše što može.

Član je Devetke, trenira je legendarna rukometašica Olga Sekulić, a u prethodnom kolu je savladala Budućnost II (26:19).

Počela je, upravo, u ovom klubu prije četiri godine, na nagovor nastavnice fizičkog vaspitanja.

Bila je član nacionalnog crnogorskog juniorskog tima koji je ljetos nastupao na šampionatu Evrope u Đeru.

Njena specijalnost su golovi. Do sada je potigla 53, najviše - 11 protv Budućnosti II. Gol manje dala je Trebjesi, lideru Levalei 2010 devet... 

- Nikad nijesam znala da ću se baviti ovim sportom. Sve dok mi nastavnica iz osnovne škole nije rekla da imam rukometnu građu, jak šut i da bi bilo najbolje da se bavim sportom. Saglasila sam se, stigla u Devetku, gdje se, stvarno, kvalitetno radi, ali i jako trenira. Inače, rukomet je težak sport, potrebna je jaka volja, želja, ogroman rad da se uspije - ispričala je Teodora.

Trenira svaki dan, po dva puta. Usklađuje školske obaveze sa sportom. Učenica je Medicinske škole i maturant je.

- Jutros sam se probudila u sedam, umjesto u šest, završila praksu, obavila čas vožnje i dok pričamo idem u teretanu. Kad završim prvi trening čekaju me školske obaveze, a nakon toga drugi trening. Tako je svaki dan, sem subotom i nedjeljom. Kad sve dnevne obaveze završim i odmorim se, onda učim.

Ističe da se od ove sezone mnogo bolje osjeća.

- Prije svega i zbog toga što sam prošla pripreme reprezentacije. Bila sam na EP u Đeru, prije toga tri mjeseca odradila vrhunske treninge. Onda sam se vratila u Devetku i Olga mi je pružila šansu, tako je ispalo, jer je nekoliko djevojaka otišlo u inostranstvo. Drago mi je što ekipa polako ulazi u dobar ritam.

Teodora je bek šuter.

- Lijevom beku je potreban precizan šut i skok, mnogo kretanja, a finta je glavno oružje.

Potpuno će se posvetiti rukometu.

- Rukomet - to je moja odluka, podršku najveću za sve imam od roditelja i razredne Slavice Pavićević. Bez razredne ne bih uspjela, mnogo mi pomaže.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve