Pravo mjesto za ,,lavicu” - Anđela Bulatović predvodiće mlade rukometašice Budućnosti II u nastavku domaćeg šampionata i u Kup takmičenju.

Debitovaće na klupi krajem februara, a do tada sa trenerom golmana Mirjanom Milenković, kondicionim trenerom Gvozdenom Bulatovićem, pokušaće kroz predstojeće sedmice još više ojača i poveže tim. Ima znanje, kapacitet...

Anđela je pobjednik i prije svega neko ko je u klupskom i nacionalnom dresu pokazao kako se malim, sigurnim koracima dolazi do cilja.

- Prije mjesec sam počela da radim sa generacijom koju je godinama predvodila Gabrijela Markoč. U početku mi nije bilo sve jedno, jer nisam bila sigurna da li ću moći da se iskombinujem zbog djeteta. Ali, nakon nekoliko dana rada, vidjela sam da mi  generacija 2002/03. definitivno bliža. Mislim da zajedno možemo da odgovorimo zadacima. Pokušaću i neki svoj stil da nametnem, za što je potrebno vrijeme, a sa dobrom energijom sve je moguće. Okrenuti smo, naravno, istom cilju, a to je napredak - kazala je Bulatović.

Sa igračicama, kad god im obaveze dozvoljavaju, individualno rade Suzana Lazović i Majda Mehmedović.

- Ogromnu pomoć imam od Suze i Majde. Tako da smo uspjeli sve pozicije kvalitetnim radom da pokrijemo.

Veliki broj igračica iz Budućnosti II je priključeno prvom timu.

- Sa njima nemamo puno prostora da radimo. Po nekad se uključe ili dolaze na individualan rad. U svakom slučaju, ovo je dobra priča, ima dosta materijala i zadovoljna sam reakcijom i odnosom prema obavezama.

Anđela je do prije mjesec trenirala mlađu generaciju ,,plavih”, prekomandovana je, a na trenerski debi neće morati dugo da čeka.

- Novo i za mene! Vjerovatno je malo  vremena da se potpuno upoznamo, ali zato kroz prijateljske mečeve, a igrali smo sa Zabjelom i Rudarom,  polako se uklapamo. Vidjećemo sve kada počne liga. Znam da kao trener nosim veliku odgovornost, takva sam i po prirodi, što dodatno stvara pritisak. Ali, kažem, da pričekamo još malo, a vrijeme će pokazati gdje smo i što smo radili do sada.

Insistiraće na energiji i timskom duhu.

- Energija je najvažnija, a tek onda rad, odgovornost i posvećenost. Želim da im pomognem i ukažem kako se dobijaju utakmice i na kojim stvarima treba da porade. A to možemo samo ako Budućnost igra najbolje što može u odbrani. Ne kažem da ćemo se samo braniti, jer želimo i u napada mnogo više da napredujemo. Ali, djevojke moraju da su svjesne da se utakmice samo odbranom dobijaju. Bukvalno sve te neke greške u pozicionom napadu ili tranziciji se mogu anulirati kvalitetnom odbranom.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve