Prateći pionirske lige prethodnih godina, sa nestrpljenjem smo čekali kada će se na terenu pojaviti Perper, da uživamo u rukometu.

Bilo je milina gledati kako igraju djeca koju vodi legendarni Miodrag-Miško Popović - brzo, moderno, lijepo, baš kao i velike svjetske ekipe.

Nažalost, više nećemo imati tu čast, jer je najveći stvaralac u istoriji našeg rukometa preminuo u 81. godini.

Čovjek kojeg su s pravom zvali ocem crnogorskog rukometa je iznjedrio bezbroj bisera na Cetinju, a među njima i jednog od najboljih igrača svih vremena, Veselina Vujovića.

Popović je nedavno proslavio 80. rođendan, kada su ga na treningu Perpera iznenadili njegov nekadašnji đak, Marko Martinović, i djeca iz Starsa.

Kao nekada u Lovćenu i Cepelinu, i u Perperu je sa svojim dugogodišnjim saradnikom Vaskom Ćeranićem oblikovao najmlađe rukometaše sa Cetinja, ali i drugih crnogorskih gradova, a svi su od niih mogli da uče kako bi trebalo da igraju i ponašaju se i treneri i djeca.

Nije bio tvrdoglav i insistirao na starom stilu rukometa, išao je u korak sa trendovima i bio pravi primjer svim crnogorskim trenerima.

Njegovim odlaskom, Cetinje i Crna Gora su izgubili velikana kojem moraju da se oduže. Kada se sagradi nova dvorana u Prijestonici, za koju je već usvojeno idejno rješenje i određena lokacija, jedino logično rješenje biće da se nazove „Miodrag-Miško Popović”.

Jer, kao što je Aleksandar Nikolić bio patrijarh jugoslovenske košarke, zbog čega je beogradski „Pionir” nazvan po njemu, tako je i Popović patrijarh crnogorskog rukometa i zaslužio je da njegovo ime bude vječno zapisano...

Pratite nas!