Rukometašice Budućnosti u ponedjeljak počinju pripreme za novu sezonu, konkretno za Ligu šampiona koja startuje u septembru.

,,Plave” će iz Kolašina, tokom 15-dnevnog rada, probati da se i uigraju i steknu važnu fizičku spremu za dugo putovanje kroz elitno takmičenje.

Od pojačanja trener Dragan Adžić računaće na Alison Pino i golmanku iz Brazila Barbaru Arenhart, koja je juče stigla, a očekuje se dolazak Andree Lekić i mlade Ruskinje, nekadašnje igračice Rostova - Valerije Maslove.

Budućnost će i u ovoj sezoni uključiti mladi kadar, a šansu će dobiti mnoge igračice koje su budućnost podgoričke ekipe.

Inače, mnoge mlađe rukometašice, a sa njima i reprezentativka Francuske Pino, u proteklom periodu odradile su uvodnu fazu priprema.

Ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala, planirano je da dvostruke šampionke novu sezonu u Ligi šampiona otvore 12. septembra gostovanjem ekipi Podravke u Koprivnici.

Rukometašice Budućnosti u novoj sezoni DELO EHF Lige šampiona igraće u grupi B sa rumunskom Valčeom, mađarskim Đerom, njemačkom Borusijom Dortmund, ruskim CSKA, francuskim Brestom, danskim Odenzeom i hrvatskom Podravkom.