Budućnost će u subotu sa Savehofom otvoriti glavnu rundu Lige šampiona. Kvalitetan rad je iza naše ekipe koja pretenduje završnicu ovog takmičenja.

 - Ako ovoliko treniramo i dajemo sebe radu, mislim da na utakmici treba da pokažemo spremnost i koliko zaista možemo. Da ne bude da treniramo u prazno. Znamo cilj i sigurno ćemo svaku ekipu doživjeti kao da je najbolja - kazala je Matea Pletikosić.

Poštuje švedskog protivnika.

- Mlada i kvalitetna ekipa, raspoložena u šutevima sa devet metara. Neće biti lako, ali uz naš maksimum vjerujem u dobar ishod prve utakmice.

,,Plave“ su u grupi sa Đerom, šampionom Evrope. Veliki izazov očekuje ih u 2. kolu.

- Jedva čekamo drugo kolo i, uopšte, start, da vidimo gdje smo i da pokažemo pravo lice. Smatram da možemo i sa njima, što smo pokazali u pripremnoj utakmici. Čeka nas težak posao, jer Đer raspolaže sa top igračicama. Smatram da imamo dobre izglede protiv njih, ali samo ako fokus bude maksimalan. Motiva neće nedostajati.

Sa poznatim rivalom - Krimom, naše rukometašice odigraće treći meč.

- Dobra ekipa sa dobrim trenerom koji će sigurno dobro posložiti igračice. Poznajemo se, početkom januara smo igrali u Regionalnoj ligi, ali, ipak, Liga šampiona je nešto drugo.

Cilj ,,plavih“ je jasan, ali put do Budimpešte biće težak. Najveća prepreka je četvrtfinale.

- Zaista, kvalitetno treniramo, dajemo  sebe , vjerujem da će nam se to isplatiti. Treba da ostanemo fokusirane, čiste glave i sigurna sam da ćemo posložiti stvari kako želimo.