ĆSM Bukurešt prolazi kroz najveću krizu u svojoj kratkoj istoriji i drugi put zaredom bi mogao da propusti fajnl-for Lige šampiona.

Prvak Evrope iz 2016. je u subotu od Ferencvaroša prvi put izgubio dvocifrenom razlikom u elitnom tamičenju (33:23), a potopom „tigrica” bavila se „Gazeta Sporturilor”.

„ĆSM je dobro počeo sezonu, ali je forma vicešampiona Rumunije poistepeno povela da pada. Kriza je dostigla vrhunac kada se na teren vratila Kristina Neagu. ĆSM je, kao gotovo uvijek, promijenio trenera, jer je Tomas Ride otišao, a unaprijeđen je Adrijan Vasile”.

„Postojali su znaci upozorenja kada je u pitanju igra, ali ih niko nije uzimao u obzir. Nakon poraza od Esbjerga u Bukureštu i onog u Rostovu stigle su pobjede u šampionatu. Ali, kada dobijete Slatinu sa samo dva gola razlike, a Bistricu i Zalau sa tri, jasno je da se stvari ne kreću u željenom smjeru”.

„I sve to pored činjenice da, izuzev Nore Merk, ĆSM sada ima sve igračice na devet metara. Postoje problemi na desnom krilo, jer nedostaju Karmen Martin i Laura Moisa, ali odatle do poraza u Budimpešti je dug put”.

„Navijači su takođe uznemireni zbog dešavanja u klubu i nakon porazaod FTC-a su na društvenim mrežama pisali da je u ekipi puno zvijezda, ali ništa od timske igre. Postoje i vijesti da tenzije rastu u klubu, jer od početka sezone ima finansijskih poteškoća”.

„Da im se ne bi desilo da zakasne tri plate, što bi omogućilo igračicama da odu bez obeštećenja, ljudi iz uprave su pozajmili novac i posljednjih dana prošle godine ponudili nadoknadu djevojkama. Da li je ovo stanje neizvjesnosti dovelo do loših igara? Rukometašice izgledaju grozno, bez odlučnosti. Teško je reći što će odvesti tim na pravi put. Šanse ĆSM-a da stigne do fajnl-fora i dalje postoje, stav i učinak tima moraju radikalno da se promijene”, piše u tekstu „Gazete Sporturilor”.

Pratite nas!