Golmanke Budućnosti Marinu Rajčić i Emili Sando očekuje najteži posao i vrhunski izazov sjutra sa Đerom u Mađarskoj.

Šampion Evrope, sa 12 internacionalki, mnogim zvijezdama evropskog i svjetskog rukometa, u posebnom raspoloženju i pojačanim motivom, dočekaće ,,plave“.

Žele da poprave utisak i što prije zaborave prethodnu nedjelju u kojoj stvari nijesu išle onako kako je rukometni gigant zamislio. Poraz od Šiofoka i remi sa Brestom pokazali su slabosti, a na našim rukometašicana je da iskoriste takvu situaciju.

- Đer duži niz godina pokazuje kvalitet. Dugo godina je najbolja ekipa u Evropi i biće nam sjutra potreban dobar fokus. U prošlom kolu sa Brestom nijesu pokazali ono što mogu i najbolje izdanje. Vjerujem da nam dobra priprema, sigurnost u odbrani i napadu može donijeti puno i doprinijeti da ostvarimo pobjedu. Ali i za to će nam  trebati maksimum - jasna je Rajčić.

O pripremi za Đer, crnogorska reprezentativka kaže:

- Priprema kao i za svakoga. Đer je, da kažem, jedna od lakših ekipa za pripremu. Ovaj tim igra miran, kvalitetan napad i ne žuri sa šutevima. Znamo koliko su opasne njihove igračice, tražiće našu najveću energiju. Od prvog minuta moramo biti maksimalne. Naravno, odbrana je ključ svega.

Golmanke Đera Lejno i Kiš nijesu blistale protekle nedjelje. Mogu li ponoviti loša izdanja?

- Prije svega, ne sumnjam da možemo da se ostvarimo kao Brest. Šuterski smo mnogo napredovale, ekipa je sazrela i vjerujem u moje saigračice.

Faktor navijači, Đerov su adut.

- Biće opaka atmosfera, nije lako igrati, ali navikli smo se. Imamo iskustvo igranja pred punim tribinama.

Marina jedva čeka početak derbija.

- Svi volimo ovakve utakmice - poručila je Rajčić.