Kao majka na dijete ponosna je bila Gabrijela Markoč na šest djevojčica koje su u nedjelju debitovale u Ligi šampiona u Koprivnici protiv Podravke u dresu Budućnosti.

Anastasija Krivokapić, Gordana Marsenić, Sara Gugač, Mina Novović, Milica Anđušić i Sara Senić su kadetkinje iz generacije koju predvodi Markoč. Iz iste generacije prošle godine u prvi tim stigle su Nađa Kadović, Katarina Džaferović i golmanka Milena Vujisić.

Šest kadetkinja, zbog kadrovskih problema, došle su prije tri sedmice da pomognu prvom timu.

- Vjerovala sam u njih i bila sigurna da će se boriti i dati sve na terenu. Polako stižu u te godine koje daju odgovor da li će se ozbiljno ili neće baviti rukometom. Žao mi je zbog problema prve ekipe, nije im bilo lako, ali, nakon meča moje srce je bilo puno. Nakon sedam godina rada sa njima, otvorila im se prilika da se pokažu pred prvim trenerom i drugim ekipama, a to je dio odrastanja - kazala je Markoč.

Imale su mlade igračice ogromnu podršku u stručnom štabu prvog tima i iskusnim rukometašicama. I Markoč je bila u korak sa njima.

- Konstantno smo bili u kontaktu. Sve one su dio mene. Napisla sam im da treba da budu ponosne što su obukle dres prvog tima, Sari, takođe, čestitala, na način kako se izborila sa pritiskom i umorom. Bez izuzetka ponosna sam na svaku od njih. Imale su doprinos, pokazale su u prvom poluvremenu što znaju. Nema većeg navijača od mene, kao da su moje kćerke igrale. Osjećam veliki ponos.

Talentovanu generaciju možda u septembru očekuje nastup na SP.

- Nadam se da je ovo znak da će se igrati prvenstvo. I nadam se da ću imati kompletnu ekipa i da će mi se ostvariti vizija kada sam prvi put vidjela ovu generacuju na Ivanovim koritima.

Treneri mlađih kategorija Budućnosti, bez izuzetka, rade za prvi tim. Rezultati njihovog rada su vidljivi.

- Poseban osjećaj je za svakog trenera mlađih kategorija kada vidi svoj rad ili igračice koje nastupaju za prvi tim.

Vjeruje Markoč da će se Budućnost u narednom periodu kompletirati i pokazati klasu.

-  Svi se nadamo. Vjerujem da će kompletna Budućnost pokazati kako se igra dobar rukomet.

 

Pratite nas!