Put do prave forme će biti dug, mukotrpan i obilježen porazima, jer su rukometašice Budućnosti spremne tek za 15-20 minuta vrhunskog rukometa.

Vidjelo se to prije šest dana u Koprivnici, gdje je ispušteno plus devet protiv Podravke, ali i večeras u „Morači“ u duelu sa CSKA, koji je nadoknadio minus pet iz prve polovine 1. poluvremena i slavio 25:22.

„Plave“ za osam dana gostuju Odenzeu, koji je danas u Rumuniji savladao Ramniku Vlčeu 30:21, a onda slijedi sedmica pauze zbog reprezentacija i meč sa Brestom u Podgorici 10. oktobra. Možda do tada Podgoričanke budu spremije, jer je ogromna pauza uzrokovana koronavirusom ostavila preveliki trag...

Tim Dragana Adžića je, baš kao i protiv Podravke, sjajno krenuo. Sa Jovankom Radićević i Majdom Mehmedović na krilima, Andreom Lekić, Alison Pino i Valerijom Maslovom u bekovskoj liniji i Nikolinom Vukčević na crti, igra u napadu je bila tečna, a odbranom je sjajno dirigovala Barbara Arenhart.

Već u 7. minutu je bilo 5:1, da bi nakon igre gol za gol Vukčevićeva u 14. minutu povisila na 9:4 i iznudila isključenje. Trener CSKA Jan Lesli je, ipak, našao rješenje i sa čestim izmjenama uspio da promijeni ritam meča. Budućnost se sve više mučila da pronađe rupe u odbrani gorostasnih Ruskinja, počela je da brani i Ana Sedojkina, pa su gošće četvrtim golom iz kontre, na tri minuta do kraja poluvremena stigle do prvog izjednačenja.

Adžić je uzeo i drugi tajm-aut, ali nije pomoglo, jer je 19-godišnja Jelena Mihajljičenko preokrenula na 13:12. Radmila Petrović je svojim drugim pogotkom poravnala, da bi u finišu 1. i početkom 2. poluvremena Itana Grbić, Mehmedovićeva i Radičevićeva propustile da vrate prednost.

Ispostavilo se da je to i presudilo pitanje pobjednika. Rješenja u napadu nije blo, a na drugoj strani se raspucala Darja Dmitrijeva, Poljina Gorškova pogađala i iz veoma teških situacija sa lijevog krila, pa je Adžić 14 minuta prije kraja, pri rezultatu 18:22, morao da potroši i posljednji tajm-aut.

Nije pomoglo, a sve je bilo gotovo kada je 41-godišnja Šana Mason de Souza, u 50. minutu, odbranila zicere Vukčevićevoj i Petrovićevoj u kontrama.

BUDUĆNOST - CSKA 22:25 (13:13)

Podgorica - Dvorana “Morača”. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudije: Mitrevski, Todorovski (Sjeverna Makedonija). Sedmerci: Budućnost 2 (1), CSKA 3 (1). Isključenja: Budućnost 6, CSKA 4 minuta (Gorškova 14, Goršenjina 29).

Budućnost: ARENHART (šest odbrana), Atingre (pet odbrana i sedmerac), Petrović 2, RADIČEVIĆ 2, Gugač, Popović, Džaferović 1, A. Marsenić, PINO 3, MASLOVA 6, Ramusović, LEKIĆ 3 (1), MEHMEDOVIĆ 2, Kadović, Grbić 2, VUKČEVIĆ 1.

CSKA: Mason de Souza (10 odbrana), SEDOJKINA (pet odbrana i sedmerac), GORŠKOVA 5, Žilinskajte, MIHAJLJIČENKO 3, Goršenjina, DMITRIJEVA 5, Vedjohina 5, SUDAKOVA, Markova 1, Iljina 2 (1), HAJNDAL 1, SKOROBOGATĆENKO 2, Ilarionova 1, Rabazulkina, Ristovska.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve