Samo kao tim Budućnost može puno - poručila je Itana Grbić nakon remija u Brestu i pred put za Rumuniju gdje ,,plave” u srijedu čeka zaostali duel 6. kola Lige šampiona sa Valčeom.

Srećnije i spokojnije gledaju na nove obaveze, možda i rasterećenije nakon što su iz dva startna meča u 2021. osvojile tri boda. Veliki bod juče na terenu favorita za odlazak na završni turnir.

- Odigrale smo prvo poluvrijeme gotovo bez greške. Možda uz neke manje koje se mogu oprostiti s obzirom protiv kakve smo ekipe igrali. Nakon odmora znale smo da će Brest, kao ozbiljna ekipa, da se vrati, ali smo izdražale i na kraju osvojile bod. Niko se nije nadao ovakvom ishodu, osim nas - koje smo bile tu. Uz to što smo oslabljene, put do Bresta je bio dug, naporan, stigle smo u pet sati, čekale 30 minuta ispred hotela, loše spavale... Sve ovo je moglo da utiče na igru, ali kad je glava spremna, a energija ogromna, ovakve stvari su nebitne - jasna je Grbić.

Itana kaže da je samopouzdanje veće, ali i da na ono što je bilo stavljaju tačku, jer pristižu nove obaveze.

- Zaboravljamo sve, okrećemo list, za dva dana čeka nas novi rival. Ne mogu ništa da obećam, ali nam je, sigurno, mnogo lakše nakon boda u Brestu. Svjesna sam, naravno, da će sve ovo što je krenulo od Bresta, tražiti veliku energiju, snagu, ali znam da ćemo u srijedu u 18 sati, istrčati maksimalno motivisane i pružiti maksimum.

Vidi Itana još puno rezervi u igri Budućnosti.

- Imamo puno mladih igračica, koje iz meča u meč uče nove stvari. Što se tiče same igre, možemo više u napadu, mislim da u bitnom trenucima moramo da pokažemo konkretnost i više samopouzdanja. Naravno, sve ovo dolazi sa godinama i iskustvom, što je pokazala Jovanka kada je u posljednjim sekundama, iz ne baš najbolje situacije, postigla gol. Pokazala je zbog čega je godinama najbolja.

 

Pratite nas!