Odlična izdanja u pobjedi nad Borusijom i u remiju sa Brestom u Francuskoj, rukometašice Budućnosti nijesu uspjele da ponove večeras u Rumuniji sa Velčeom u zaostalom meču 7. kolu Lige šampiona. Domaćin je slavio 25:23.

 - Očekivali smo tešku utakmicu, mnogo težu nego što je bila ona u Brestu. Vlčea je poznata po tome da je „fajterska“ ekipa i da se neće unaprijed predati sa igračicama koje ima u sastavu. Bili smo svjesni toga, ali ne i spremni da takođe, „fajterski“ odigramo prvo poluvrijeme. Loše smo otvorili utakmicu što je dovelo do nestabilnosti u odbrani koja je trebalo da bude na višem nivou u prvom poluvremenu. Probali smo u nastavku da se vratimo u odbrambenu formaciju koja nam je dala rezultate u prethodne dvije utakmice. U tome smo uspjeli u najvećem dijelu jer smo ih sveli na samo 11 golova i to je put kojim treba da idemo. Nema odustajanja od sistema, borba mora da bude svih 60 minuta, to je jedini način kako možemo da igramo u ovom sastavu - kazala je Popović.

To je i prvi poraz legende svjetskog rukometa na klupi Budućnosti, ali je plasman u osminu finala elitnog takmičenja praktično osiguran osvajanjem tri boda u prethodna dva meča.

Budućnost u subotu očekuije novi duel. U Podgoricu stiže Odenze.

-  Mjesecima smo trenirali u „prazno“, jer nije bilo ni takmičarskih, ni prijateljskih utakmica. Onda se „nacrtaju“ utakmice u samo desetak dana, u sastavu u kojem nemamo mnogo igračica u rotaciji, veoma je naporno. Svaka čast igračicama na istrajnosti i borbenosti, naročito onima koje su konstantno na terenu. Vrlo je teško da se oporavimo za subotu, jer nas u četvrtak očekuje cjelodnevni put u povratku za Crnu Goru, ali taj ritam je nametnut i moramo da se prilagodimo tome. Najvažnije je sada da igračice ostanu zdrave, da ne bude povreda, kako onih najiskusnijih, tako i onih mlađih - zaključila je Popović.

 

Pratite nas!