Na prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona, tri velikana su završila posao ubjedljivim pobjedama u gostima - Barselona, Pari Sen Žermen i Vesprem.

PSŽ je slavio protiv Celja u Sloveniji 37:24, a taj meč će dugo pamtiti dva 18-godišnja Pljevljaka.

Arsenije Dragašević je bio najbolji u domaćem timu sa šest golova i četiri asistencije, dok je njegov dugogodišnji saigrač i drug Radojica Čepić dva puta nakon sjajnih prodora zatresao mrežu Katalonaca.

Oba njegova pogotka su bila toliko lijepa da su završila u kratkotrajnim “hajlajtsima” sa utakmice.

Dva mlada beka su prethodnog ljeta stigli u Celje iz Rudara i odmah dobili šansu u eliti. Dragašević je dao 18 golova, a Čepić šest.

Vjerovatno bi i više, ali je češće igrao na poziciji lijevog, a ne srednjeg beka, na koju se navikao.

- Drago mi je što sam dobio šansu da osjetim kako je igrati Ligu šampiona protiv najboljih ekipa. Napredovao sam, ali i shvatio koliko moram da radim da dostignem nivo iskusnijih igrača - rekao je Čepić za MNE rukomet.

Tinejdžer koji je već debitovao za seniorsku reprezentaciju priznaje da je Celje bilo bez šansi protiv tima iz Grada svjetlosti.

- Protiv Parižana smo bili nemoćni. Pokazali su svoj kvalitet, srećan sam što sam zaigrao protiv njih i osjetio ih na terenu. Ovo mi je veliko iskustvo za nastavak karijere - naglasio je Čepić.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve