Poslije dvije preskočene sezone, Lovćen se vraća na evropsku scenu.

Igrači najtrofejnijeg crnogorskog kluba juče su preko Podgorice, Beograda i Kopehnagena otputovali u  norveški Sandefjor, gdje će u subotu igrati prvi meč 2. kola EHF Evropskog kupa protiv Runara.

Cetinjani nisu imali sreće na žrijebu, s obzirom na to da su izvukli trenutno drugoplasiranu ekipu izuzetno jakog norveškog šampionata.

- Prethodne dvije sedmice smo se spremali za ovaj dvomeč. Dobro smo upoznali protivnika, najjaču od sve 64 ekipe koje su bile u bubnju. Koliko su jaki, govori podatak da je prošle sezone ovo takmičenje osvojila norveška ekipa Naerbo koja je prvenstvo završila na 5. mjestu, dok je naš protivnik bio čak osam bodova ispred njih. Takođe, ove sezone se nalazi na 2. mjestu, ispred Elveruma koji igra u Ligi šampiona. Ima samo jedan poraz, od lidera šampionata - rekao je trener Lovćena Vlatko Đonović za Radio Cetinje.

Za Runar nastupaju četiri internacionalca iz Švedske.

- Ekipa je sastavljena od igrača koji su nastupali u Bundesligi i francuskoj ligi, što govori koliko su kvalitetni. Naravno, statistika govori sama za sebe. Tražim od ekipe da se dobro oznoji, da pruži maksimum, da izađemo nasmijani iz dvorane. Kakav će biti rezultat, nezahvalno je odgovoriti na to pitanje. Ipak, mi dolazimo iz crnogorske lige, čiji je kvalitet daleko iza svih ovih evropskih ekipa. Bitno je da ekipa raste, a za ovaj period koliko sam trener Lovćena podigli smo nivo borbenosti, samoodgovornost na treninzima i disciplinu igre - istakao je Đonović.

Cetinjani su prvi na tabeli SBbet Prve lige sa svih pet pobjeda, a nakon povratka iz Norvešške igraće veliki derbi u gostima sa aktuelnim šampionom, Budvanskom rivijerom.

- Nezgodno što ćemo imati jaku energetsku potrošnju. Samo putovanje nam je izuzetno komplikovano. Sve se to dešava nekoliko dana prije derbija sa Budvanskom rivijerom, koja je prošle godine bila dominantna. I ove godine su dosta jaki. Ostalo je maltene da mi u međusobnim susretima odlučimo šampiona. Mada, mislim da je još rano. Rudar je ove godine dosta dobar i može do kraja prvenstva napraviti iznenađenje. Jako je bitno da idemo korak po korak i da se dobro pripremimo. Pred nama su tri najteže utakmice, a naše je da pružimo maksimum - zaključio je Đonović.

Pratite nas!