Rukometaši Crne Gore su veoma emotivno primili vijest o otkazivanju baraža za Svjetsko prvenstvo.

Zaboljela ih je nepravda, posebno zbog činjenice da odavno nisu imali bolju šansu, jer je trebalo da igraju sa Češkom, i to da revanš bude u našoj zemlji.

Ali, nije sve izgubljeno, jer još postoje šanse da se „lavovi” domognu Egipta.

Naime, Svjetska rukometna federacija ima dvije vajld-karde - jednu je planirala, a drugu je „dobila“ jer predstavnici Okeanije, Australija i Novi Zeland, nisu ispunili uslov da budu među pet najboljih selekcija na Azijskom prvenstvu (bile su na začelju).

Mogle bi da se otvore još dvije specijalne pozivnice, ako na šampionatu Sjeverne Amerike i Kariba, kao i dodatnom kvalifikacionom turniru Južne i Centralne Amerike, ne bude makar po šest ekipa.

Ako bi bile četiri pozivnice, sigurno bi dvije, najvjerovatnije tri, a moguće i sve četiri pripale evropskim reprezentacijama.

Najbolje se sigurno kotira Sjeverna Makedonija, koja je prethodnih godina igrala na svim velikim takmičenjima, a generalni sekretar Rukometnog saveza te zemlje Filip Miloševski je najavio da će aplicirati.

I Rukometni savez Crne Gore će se vjerovatno prijaviti, a imaće konkurenciju u ostalim evropskim selekcijama koje nisu dobile šansu da se preko baraža domognu Egipta - Poljske, Švajcarske, Rusije, Srbije, Holandije...

Vijesti.me

Pratite nas!