„Lavovi“ su na okupu i počinju sa uigravanjem za Evropsko prvenstvo koje ih u januaru očekuje u Mađarskoj.

Prvi trening odradili su u dvorani „Verde“ u Podgorici, a od igrača sa spiska selektora Zorana Roganovića nedostajali su Vojislav Vukić i Arsenije Dragašević koji će zbog povreda i bolesti propustiti ovu akciju, te Miloš Božović i Luka Vukićević koji se nacionalnom timu priključuju u četvrtak.

Crna Gora u srijedu i petak će igrati protiv Kuvajta, dok je za nedjelju zakazan okršaj protiv Kosova. Svi mečevi igraju se u dvorani „Verde“.

Biće to prilika da selektor Roganović na djelu vidi igrače koji konkurišu za mjesto u timu na Evropskom prvenstvu, ali i momke koji su na širem spisku i na koje stručni štab računa za buduće akcije.

Reprezentacija bi trebalo da bude kompletna 2. januara, nakon što igrači koji su na spisku za Evropsko prvenstvo završe klupske obaveze.

Od 7. do 9. januara očekuje ih učešće na turniru u Švajcarskoj, na kojem će osim domaćina, odmjeriti snage protiv Ukrajine i Portugala.

Prvi meč na smotri najboljih selekcija Evrope, Vasko Ševaljević i saigrači odigraće 13. januara protiv Danske, dva dana kasnije očekuje ih okršaj protiv Sjeverne Makedonije, dok je za 17. januar zakazan duel protiv Slovenije.

 

FOTO: RSCG

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve