Na otvaranju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, u petak od 19.30 časova u „Verdeu”, gledaćemo reprizu dva velika finala iz 2012. godine - obračun Crne Gore i Norveške.

Na spisku Torira Hergeirsona su četiri djevojke koje su poražene u najuzbudljivijem finalu evropskih prvenstava, 16. decembra 2012. u Beogradu, kada su „lavice” poslije dva produžetka i 80 minuta „rata” slavile 34:31.

Uz Katrine Lunde, Kamilu Herem i Marit Malm Frafjord, u sastavu u „Beogradskoj areni” bila je i tada 21-godišnja igračica Stabeka - Stine Bredal Oftedal.

Tada je bila anonimna, sada je najbolji srednji bek svijeta i aktuelni šampion Evrope i u klupskoj i u reprezentativnoj konkurenciji.

Uz posredstvo njene nekadašnje saigračice iz Đera, Katarine Bulatović, odradili smo kratak intervju sa sjajnom organizatorkom igre, koja je odgovorila na šest pitanja MNE rukometa.

Šta misliš o suparnicima u Podgorici?

- Mislim da su obje ekipe vrlo jake i znaju da igraju rukomet. I protiv Crne Gore i protiv Rumunije je uvijek izuzetno fizički teško da se igra, a imaju dobru kombinaciju iskusnih zvijezda i mladih talenata.

Da li je moguće izdvojiti favorite u Tokiju?

- Teško je reći, jer kvalifikacije još nisu gotove, ali nacije poput Rusije i Francuske uvijek će biti među favoritima. Nadam se da bi i Norveška mogla da bude, ali prvo da se kvalifikujemo.

Katarina Bulatović, Milena Raičević i Marina Rajčić više nisu u reprezentaciji Crne Gore. Da li poznaješ ove mlađe igračice?

- Igrala sam protiv Budućnosti dva puta ove godine i već sam imala priliku da vidim mnogo tih djevojaka. Naravno da će ove važne igračice nedostajati, ali Crna Gora uvijek proizvodi rukometašice velikog kvaliteta.

Jelena Despotović neće igrati. Da li će Norveškoj biti lakše protiv Crne Gore zbog toga?

- Jelena je u decembru odradila sjajno prvenstvo i definitivno je bila prijetnja svakom protivniku. Nedostajaće im, ali isto tako znamo da moramo da budemo na našem najvišem nivou na utakmici protiv Crne Gore.

Igrala si protiv Budućnosti dva puta ove sezone, da li si primijetila neku igračicu na koju mora da se obrati pažnja?

- Definitivno! Naravno, uvijek možete spomenuti Majdu i Jovanku, dvije najbolje krilne igračice svijeta već godinama. Itana igra još jednu sjajnu i pametnu sezonu, Đurđina je uvijek opasna iz daljine, a Emu je vrlo teško čuvati. Pomenula sam samo neke od njih, a nadasve imaju vrlo jaku odbranu.

I, na kraju - da li je moguće naći zamjenu za Noru Merk, koja će izvoditi samo sedmerca?

- Zamijeniti igračicu poput Nore je uvijek gotovo nemoguće. Dajemo sve od sebe da pronađemo rješenje i izuzetno smo srećne što imamo toliko sjajnih rukometašica na raspolaganju, koje imaju sposobnost da naprave razliku.

Pratite nas!