Kim Rasmusen očekuje da će njegov tim dati maksimum, da će se boriti i igrati dobar rukomet večeras protiv Norveške i sa Rumunijom u nedjelju.

- Djevojke izgledaju dobro, u boljem smo ritmu nego u decembru prošle godine. Mogu reći da sve djeluje pozitivno. Očekuju nas dvije teške utakmice  i sve je moguće - kazao je danski stručnjak na klupi našeg nacionalnog tima.

Komentarišući rivala na startu, on je istakao da ga Norveška ne može iznenaditi.

- Moramo da zaustavimo njihovu brzu igru, njihovu kontru. Igra Norveške zavisi od Nore Mork i od toga da li će ona nastupiti ili ne. Ukoliko ona ne bude u timu, Norveška će igrati sporije. Dobro je da je to prvi meč na turniru za nas, da osjetimo teren, da odigramo u dobrom ritmu, jer će nam ta utakmica pokazati šta moramo bolje pred Rumuniju. Daćemo sve za pobjedu - poručio je Rasmusen.

Crna Gora će se od danas do nedjelje botiri za ostvarenje olimpijskog sna.

U martu prošle godine, pred punim tribinama „Morače“, naše rukometašice trebalo je da vode bitku za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Početak pandemije virusa COVID-19 uslovio je odgađanje turnira, potom i najveće svjetske smotre sportista.

Čekalo se godinu, a odbrojavanje se bliži kraju - „lavice“ će od 19.30 sati, protiv aktuelnog šampiona Evrope - Norveške, otvoriti najvažnije takmičenje u ovoj godini. Na tribinama neće biti vjernih navijača, ali Jovanki Radičević i saigračicama neće nedostajati motiva da ostvare san i tako obraduju čitavu naciju.

Da bi se treći put nakon nastupa u Londonu 2012. godine i Rio de Žaneiru četiri godine kasnije, našle na najvećoj svjetskoj smotri sportista, izabranice selektora Rasmusena moraju da osvoje jedno od prva dva mjesta.

 

Pratite nas!