Izabranice selektorke Bojane Popović putuju za Šiofok, gdje će u utorak i srijedu odmjeriti snage protiv domaćina Mađarske i Brazila, selekcija koje se takođe, pripremaju za najveću svjetsku smotru sportista.

Biće to odlični testovi za naše djevojke i prilika da se provjeri trenutna forma, te uoče detalji na kojima je potrebno raditi do prvog meča u Tokiju protiv Angole.

Bližimo se kraju priprema za Tokio. Iza nas je veoma kvalitetan rad, bilo je naporno, ali smo svjesne za što se spremamo i motiva nije nedostajalo, jer se spremamo za takmičenje koje je san svakog sportiste. Svaka djevojka je na pripreme došla svjesna da se spremamo za nešto najveće u svijetu sporta. Na svakom treningu smo pokazivale sve veću želju, da još kvalitetnije radimo i da se izborimo za mjestu među 15 igračica koje će predstavljati Crnu Goru. Zadovoljna sam onim što smo odradile u dosadašnjem dijelu priprema i s nestrpljenjem očekujemo 15. jul i polazak za Tokio. Želimo da predstojeća dva meča u Mađarskoj iskoristimo na najbolji način, da sve ostanemo zdrave i da u kompletnom sastavu krenemo na Igre. U Mađarskoj nas očekuju sjajni protivnici, to su timovi koji su u drugoj grupi na Igrama, pa mogu da kažem da bolje provjere nijesmo mogle da imamo. Možemo da isprobamo sve taktičke zamisli, bolje da nam se sada dese i neke greške u igri, a kako bi znale što je to dobro, a što moramo da ispravimo do prvog meča u Tokiju - kazala je Itana Grbić, srednji bek reprezentacije Crne Gore

 

 

Pratite nas!