Pionirke Crne Gore u ponedjeljak očekuje nastup na Mediteranskom prvenstvu na kojem će se takmičiti još Hrvatska, Grčka, Kosovo, Rumunija, Slovačka, Španija i Turska.

Sve utakmice igraće se u podgoričkoj dvorani „Verde”.

Naš tim predvodiće Tatjana Jeraminok koja je okupila najbolje rukometašice (ukupno 21, od kojih će 16 biti u sastavu, plus dvije rezerve) i već počela da ih priprema za prvi, veliki međunarodni nastup.

- Prije svega, zahvalna sam trenerima klubova jer su nam olakšali posao. Djevojke koje su ovdje prošle su dosta utakmica, kvalitetnog rada i došle taktički, tehnički i fizički u punoj spremi. Nadam se da će se i dalje širiti mreža rukometnih klubova po Crnoj Gori i da ćemo imati još više mladih rukometašica - kazala je Jeraminok.

Rukometni savez organizovao je na vrijeme okupljanje pionirskog tima.

- Hvala Savezu koji nam je omogućio izuzetne uslove. Ovo je pun pogodak, jer na ovaj način djevojke mogu biti potpuno posvećene rukometu i vjerujem da to može da dovede do dobrog nastupa na prvom, zvaničnom velikom takmičenju. Radujemo se početku prvenstva koji je prvi korak ulaska u međunarodni rukomet. Oprobaćemo se sa jakim reprezentacijama.

Jeraminok ne želi pritisak, a izdvaja kao veliku stvar što će se prvenstvo igrati u glavnom gradu.

- Najvažnije da igramo i uživamo u rukometu, jer kroz ovakva takmičenja možemo da stvaramo naredne generacije za seniorski pogon.

Zadatak do ponedjeljka je da se ekipa uigra…

- I da se usaglasimo. Neke stvari smo radili na prošlom okupljanju. Čeka nas naporna sedmica sa dvije utakmice dnevno. Treba sačuvati snagu i svježinu, a do premijernog meča bavićemo se analizom, probaćemo još više da se uigramo i usavršimo taktičke varijante - jasna je Jeraminok.

Utakmice na Mediteranskom prvenstvu igraće se tri puta po 15 minuta. Bodovaće se četvrtine.

- Ovo je posebna vrsta takmičenja i svakoj četvrtini moraćemo ozbiljno da priđemo i bez talasanja.