Pero Milošević je već godinama u Temišvaru i sa Politehnikom pravi sjajne rezultate, iako ima mnogo manji budžet od rivala.

Njegov tim je danas priredio jedno od najvećih iznenađenja, jer je uradio ono što nikome ove sezone nije uspjelo u Bukureštu - da uzme bod Dinamu.

Aktuelni šampion je dobio svih 13 mečeva ove sezone u glavnom gradu Rumunije (osam u prvenstvu, pet u Ligi šampiona), a sada može da slavi bod.

Gosti iz Temišvara su serijom 5:0 preokrenuli na 7:3 i sve vrijeme vodili, da bi Perov sin Vuk u 55. minutu pogodio za 23:21.

Činilo se da će Politehnika pobijediti, ali su domaćima u finišu suđena dva sedmerca, koje je iskoristio Mihai Asoltanei za konačnih 23:23.

Zanimljivo, Miloševićev tim je u prethodne dvije sezone u Bukureštu savladao Dinamo.

Vuk Milošević je dao pet golova, koliko i dva njegova saigrača. Njegov otac je sjedio iza klupe, jer mu je isteklo zdravstveno osiguranje, pa nije htio da rizikuje da njegov tim izgubi službenim rezultatom.

- Zaslužili smo pobjedu, jer smo sve vrijeme vodili. Odbrana nam je funkcionisala perfektno i treću godinu zaredom napuštamo ovaj teren neporaženi. Nije bilo lako igrati sa samo trojicom igrača u centru odbrane, potrebno nam je više momaka, kao prošle sezone. Čestitam momcima na borbi koju su prikazali. O njihovom izdanju dovoljno govori da su dozvolili samo osam golova u 1. poluvremenu jakom timu iz Lige šampiona. Imamo fenomenalan sistem odbrane, ali ne možemo stalno da ga koristimo, jer nemamo zamjena. I napad je danas bio dobar, iako je na momente bilo nekih negativnih stvari - rekao je Pero Milošević.