Šokantna vijest stigla je u utorak kasno uveče iz Berlina - jedan čovjek se preko Fejsbuka obratio javnosti molbom da dođe do porodice Miloša Vujovića, kako bi prenio njegovoj porodici da je imao saobraćajni udes.

Glasine su stigle i do „Vijesti”, postojala je bojazan da je sjajno lijevo krilo doživjelo teške povrede, ali se 26-godišnji Cetinjanin javio i otkrio da je dobro prošao.

- Bio sam na biciklu i zakačio me je kamion. Imao sam mnogo sreće, jer sam samo slomio rebro i imam nagnječenje organa s desne strane tijela - rekao je Vujović za „Vijesti”.

Nakon šest sezona u Mađarskoj, crnogorski reprezentativac je stigao kao veliko pojačanje u Fuhse Berlin. Projektovan je da bude starter u redovima ambicioznog bundesligaša, za koji je na debiju dao sedam golova iz isto toliko šuteva.

Sada će morati da pauzira i pitanje je da li će biti spreman za početak najjače lige na svijetu, planiran za početak oktobra.

- Najgore je prošlo, dobro se osjećam. Prognoze su da ću pauzirati mjesec, a onda se vraćam i idem punim gasom - riječi su Vujovića koje govore da je sačuvao vedar duh.

Ovo je posljednji u nizu pehova za jednog od najboljih crnogorskih rukometaša u posljednjih 14 mjeseci. Na utakmici s Farskim Ostrvima u junu prošle godine je povrijedio petu, zbog čega je propustio nekoliko utakmica Tatabanje, koja je prebrzo htjela da ga vrati na teren.

Pojavio se na početku priprema reprezentacije Crne Gore za EHF Euro, ali je na prijateljskoj utakmici u Sloveniji početkom januara obnovio povredu pete (plantarni fascitis), zbog čega je opet morao da pauzira. Planirao je da se vrati na teren krajem marta ili početkom aprila, ali je pandemija koronavirusa zaustavila sva rukometna takmičenja.

Ostaje nada da je ovom saobraćajnom nesrećom „ispucao” sve baksuze i da će svijetu pokazati zašto je žarko želio da dođe u Bundesligu...

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve