Odomaćila se u Mađarskoj. Crnogorska reprezentativka Jelena Despotović u Debrecinu broji petu sezonu (kratko je bila u slovenačkom Krimu).

Cijene je, jedna je od tri lidera ekipe. Suprotno - vjerovatno bi se pozdravili sa njom, ovako, bivša igračica Budućnosti, drži dobru poziciju.

Uz Argentinku, koja još nije počela da igra, jedina je strankinja u ekipi koja je sezonu otvorila sa pet pobjeda i dva remija (na tabeli samo bolji Đer i FTC).

- Super smo počeli. Samo da zadržimo ovaj nivo. Dugogodišnji rad i to što ekipa nije imala puno promjena se vidi na terenu. Bez poraza smo, a u EHF kupu imamo šansu da prođemo Jagodinu - kazala je Jelena.

U ekipu se ulaže.

- Vidi da je ekipa dugo zajedno, a i predsjednik puno ulaže.

Mađarska liga je najjača u Evropi. Tempo utakmica srijeda-subota dobro je legao našoj reprezentativki.

- Liga je baš jaka. Igračice dolaze sa svih strana. Ne bi dolazile da prvenstvo upravo nije takvo kakvo jeste. Ne znam do kad će to da traje, ali dok traje dobro je.

Nema namjeru još da mijenja boju dresa.

- Da idem iz jednog u drugi klub neću, Debrecin je stabilan klub, jedan od stabilnijih, ulaže se iz sezone u sezonu, popravlja se što je za mene najvažnije. Dobro se osjećam, vjeruju mi i cijene me.

U mađarskoj ligi igra veliki broj strankinja. Ima naznaka da će doći do promjena i u tom dijelu.

- Dosta je stranaca, ali u mom klubu smo samo Argentinka i ja. Od ove sezone Debrecin je, bukvalno, da kažem, mađarski klub.

Dobra forma beka Debrecina je dobra i zbog reprezentacije. U novembru se okupljaju “lavice” za start Svjetskog prvenstva u Japanu.

- Vjerujem da ću u dobroj formi sačekati okupljanje nacionalnog tima.

Pratite nas!