Norveška je pobijedila Bosnu i Hercegovinu 32:26 i na najbolji način započela priču oko Evropskog prvenstva, a Sander Sagosen sa 12 golova, za 40 minuta, obilježio je premijerni meč grupe F. Proglašen je za najboljeg igrača meča.

Skandinavci su opravdali ulogu favorita, mada igrači Bosne i Hercegonine uopšte slabo nijesu izgledali na terenu. Gubili su do odmora 17:12, a u drugi dio igre završili sa minusom od gola (15:14).

U nedjelju se igra veliki derbi grupe F u kojem će snage odmjeriti Norveška i Francuska, koja je danas izgubila od Portugala.

Švedska gram nade nije ostavila Švajcarskoj u 1. kolu grupe D. Na poluvremenu Šveđani su vodili 20:13, a konačan rezultat (34:21), potvrđuje u kakvom su raspoloženju počeli i završili meč. Švedski rukometaši bili su raspoloženi u šutevima sa svih strana. Meč su završili sa 76% uspješnih šuteva.

Makedonci slave Lazarova - super zvijezda ove selekcije, golom u posljednjoj sekundi meča, donio im je pobjedu 26:25 protiv Ukrajine. Sjajni igrač postigao je osam golova iz 15 pokušaja. Golman Nikola Mitrevski odbranio je 15 šuteva ukrajinskim igračima, najvažnija tri zicera u finišu meč.

Zanimljivo da je u posljednjem napadu Stoilov iznudio isključenje Ukrajinaca, a Lazarov šutem sa deset metara savladao Komoka.