Finale 14. Evropskog prvenstva sudiće Makedonski Gjorgi Načevski i Slave Nikolov, a danas ćemo dobiti odgovor da li će dijeliti pravdu nekadašnjim zemljacima.

Hrvatska će u prvom polufinalu, od 18 časova, igrati sa Norveškom i pokušati da nastavi pohod ka jedinoj tituli koja joj nedostaje.

- Ovo je sudar dvije rukometne filozofije. Norvežani su napadački orijentisani, ta tranzicija im je baza i temelj. Završavaju napade veoma brzo i to je ono na šta treba da obratimo pažnju. Naravno da znamo ko je Sagosen, ali imaju oni i pored njega veliki broj odličnih igrrača. Fanatična borbenost mora da nam sijeva iz očiju, Norveška mora da nas se boji - rekao je Hrvoje Horvat, pomoćnik Lina Červara, kojeg nije bilo na pres konferenciji, jer mu je “pukao” glas..

Norvežani nemaju nijednu titulu, a dva puta su bili srebrni na svjetskim prvenstvima.

- Nismo još odigrali svih 60 minuta maksimalno dobro, ali neke faze su bile dobre. Pokušaćemo da budemo na najvišem nivou ovog vikenda. Sa Hrvatskom je uvijek bilo gusto, vjerujem da će tako biti i u Stokholmu. Moramo biti na 100%, ako želimo da prođemo u finale - rekao je selektor “vikinga” Kristijan Berge.

U završnici nema Šveđana, ali će na klupi Slovenije biti jedno od najvećih imena švedskog rukometa, Ljubomir Vranješ, koji je sa “Bengan bojsima” tri puta bio prvak svijeta.

“Zmajčeki” će sa njim na klupi od 20.30 časova pokušati da savladaju aktuelnog evropskog prvaka Španiju.

- Španija je izuzetan tim, sa mnogo iskustva. Imaju dobru odbranu, uz mogućnost da mijenjaju dva-tri tipa formacije. Imaju takođe dva jako dobra golmna, pametan su tim koji u svakom momentu zna šta želi. Mogu da kažem da su kompletni, imaju zaista sve. Biće teško, ali mi je drago što ćemo se za finale boriti sa takvim timom - naglasio je Vranješ.

Selektor “ispanosa” Đordi Ribera upozorava na srednje bekove Slovenije.

- Ispred sebe imamo izuzetno dobrog i teškog protivnika, koji je kompaktna cjelina. Igraju jako dobro, ali nisu samo tehnički dobro obučeni, i individualno gledano imaju jako dobre igrače. Ključna stvar za njihovu igru su organizatori igre, srednji bekovi koji su sjajni, i neće biti lako zaustaviti tu njihovu prvu liniju. Očekujem dobar meč - kazao je Ribera.

Pratite nas!